28 Eylül 2024 Cumartesi


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

CHP’li Nazlıaka: "81 İli Gezecek, Kız Kardeşlerimizi Hakları Konusunda Bilgilendireceğiz"


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka "Yaşam Hak" projesi kapsamında yaptığı Eskişehir ve Bolu ziyaretlerini değerlendirdi. Nazlıaka, "Kadın cinayetlerini önlemek ve kadına yönelik şiddete ’dur’ demek için yollardayız. 81 ili gezecek, tüm kız kardeşlerimizi hakları konusunda bilgilendireceğiz" dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:37   Okunma : 269

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka "Yaşam Hak" projesi kapsamında yaptığı Eskişehir ve Bolu ziyaretlerini değerlendirdi. Nazlıaka, "Kadın cinayetlerini önlemek ve kadına yönelik şiddete 'dur' demek için yollardayız. 81 ili gezecek, tüm kız kardeşlerimizi hakları konusunda bilgilendireceğiz" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın başkanlığındaki kadın kolları heyeti "Yaşam Hak" projesi ziyaretleri kapsamında Eskişehir ve Bolu'daydı. Heyete, CHP'nin Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve parti üyesi kadınlar da eşlik etti. Heyet, 81 ili sokak sokak dolaşarak kadınlara haklarını anlatıp onların sorunlarını dinleyecek.

"KADINLARIN HEM EMEKLERİNİ HEM YÜREKLERİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ"

Nazlaka, ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede Eskişehir'de kadınların ürettiği ata tohumunu Bolu'ya götürdüklerini, Bolu'dan da bir ata tohumu alarak onu da bir sonraki gidecekleri yere götüreceklerini söyledi ve "Böylelikle kadınların hem emeklerini hem yüreklerini birleştirmiş olacağız" dedi. İstanbul Sözleşmesi'nin gerekliliği hakkında da konuşan Nazlıaka şunları söyledi:

"Yaşam Hak otobüsüyle yola çıktıktan sonra geçirdiğimiz iki gün boyunca hem mağdur aileleriyle buluştuk hem bir yandan örgütümüzle hemhâl olduk bir yandan duruşmaları takip ettik. Kadınlara haklarını anlattık, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz broşürleri dağıttık. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Onların görevi kadınlara, şiddet gördüklerinde geçmiş olsun demek değildir. Onların görevi kadınlar katledildiğinde ailelerine başsağlığı dilemekle yetinmek değildir. Kınamak değildir. Onların görevi bu şiddeti, bu katliamı önlemektir. Onun için kadın cinayetlerini önlemek ve kadına yönelik şiddete dur demek için yollardayız. 81 ili gezecek, tüm kız kardeşlerimizi hakları konusunda bilgilendireceğiz."

"KATLİAMLARINA DEVAM ETMEK İSTEYEN GRUP VAR. BU GRUBU CAYDIRMALIYIZ"

"Üç beş gün yatar çıkarım mantığında olan ve önceki verilmiş olan dava kararlarından güç alan ve bundan dolayı da katliamlarına devam etmek isteyen küçük ama etkili bir grup var. Bu grubu caydırmalıyız, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamalıyız. Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, bugün ziyaret ettiğimiz mağdur arkadaşımız karakoldan eve gönderilmeyecekti. Hatta şikayetini geri çekse bile Sözleşme'nin 42. maddesi gereği işlem yapılacak, soruşturma sürecine girecekti. Büyük ihtimalle de cezalandırmayla sonuçlanacaktı. Onun için buradan bir kez daha haykırıyoruz: Kadına yönelik şiddetin sonlanması için İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasına ihtiyacımız var. O yüzden tüm ülkelerin altın standart olarak kabul ettiği bu sözleşmeden, ilk imzacısı olmaktan gurur duyduğumuz bu sözleşmeden geri çekilmek doğru değildir. Bizler 1 Temmuz'a kadar sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev gezerek herkese bu sözleşmenin gerekliliğini anlatacağız ve inanıyoruz ki 1 Temmuz'a kadar olan süreç içerisinde iktidar vermiş olduğu bu yanlış karardan geri dönecektir. Bir kez daha 'kadınların ahını almasınlar' diyoruz. Kadın hakları için, insan hakları için, demokrasi için mücadele eden tüm erkeklerle yanyana yürüyerek bu ülkeye toplumsal cinsiyet eşitliğini getireceğimizin sözünü veriyoruz."

TUĞÇE BİÇER/KEMAL SEVİNDİRİCİ

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, NAZLIAKA, 81 İLİ, GEZECEK, KIZ KARDEŞLERİMİZİ, HAKLARI, KONUSUNDA, BİLGİLENDİRECEĞİZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA