27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

OKAN GAYTANCIOĞLU: "TARIM KREDİ TÜCCARDAN DAHA PAHALIYA GÜBRE SATIYOR"


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bir üretici kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübre satış fiyatının piyasaya göre daha pahalı olduğunu belirterek, "Gıdada yüksek fiyatları düşürmenin aslında temel yolu gübrede, mazotta, ilaçta, yemde indirim. Yurt dışından ithalatla bu işler çözülmez” dedi.

 

Tarih : 30 Ocak 2023 Pazartesi 15:31   Okunma : 223

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bir üretici kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübre satış fiyatının piyasaya göre daha pahalı olduğunu belirterek, "Gıdada yüksek fiyatları düşürmenin aslında temel yolu gübrede, mazotta, ilaçta, yemde indirim. Yurt dışından ithalatla bu işler çözülmez” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne`nin Havsa ilçesinde üretici Murat Aladağ`ı ziyaret etti. Aladağ`ın sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"YURT DIŞINDAN İTHALATLA BU İŞLER ÇÖZÜLMEZ"

"AKP Genel Başkanı geçen gün çiftçilere müjde diye bir laf etti. Tarım Kredi Kooperatiflerinde ‘gübrede indirim var` dedi. Halbuki piyasada dolaştığımızda Tarım Kredi, tüccardan daha pahalıya gübre satıyor. Gıda da yüksek fiyatları düşürmenin aslında temel yolu gübrede, mazotta, ilaçta, yemde indirim. Yurt dışından ithalatla bu işler çözülmez."

"SÖYLENENLERİ SAHADA GÖREMİYORUZ"

Üretici Murat Aladağ ise şöyle konuştu:

"Üre gübresi şu anda piyasada 10 bin 500, 11 bin liraya kadar çıkıyor ama Tarım Kredi kooperatiflerinde 12 bin, 12 bin 200 ve buna ilave olarak da vade farkı konuyor. Ve fiyatlar daha da yukarı çıkıyor. Ama bizler çiftçi ve üreticiler olarak yukarıda söylenenleri sahada göremiyoruz ve yaşayamıyoruz. Nasıl ki Tarım Kredi marketlerinde temel ihtiyaç konularında uygun fiyatlı ürün satmaya çalıştılar ama çiftçinin de temel kullandığı ürünlerden gübreyi de uygun fiyatlı versinler ki, bizler de çiftçi olarak üretelim. Bu ülkede 3-4 milyon çiftçi ailesi var. Bizler karnımızı doyurabilirsek bizler üretebilirsek bu 80 milyon insan ucuz gıdaya ulaşacak."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA