28 Eylül 2024 Cumartesi


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

AYDIN`DA OTO BOYACILIĞI YAPAN ASLI GÜNAY: "İLERİDE USTALIK BELGESİ ALMAK İSTİYORUM, İSTEDİKTEN SONRA İNSAN HER ŞEYİ YAPABİLİR"


Aydın`ın Karacasu ilçesinde oto boyacılığı yapan eşinin yanında 3 seneden beri çalışan Aslı Günay, ustalık belgesi almak istiyor. Günay, "Onu yaparken, bunu yaparken, eşimi seyrederken öğrendim. Şimdi artık rahat rahat her bir şeyi yapabiliyorum. Gelen bir arabayı daha hızlı teslim edebiliyoruz. Çok severek yapıyorum, çok zevkli bir iş. İstedikten sonra insan her şeyi yapabilir. Yeter ki istesinler” dedi. Aslı Günay`ın eşi Recai Günay, eleman bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, “Baktık gördük eleman yok. Eşimle birlikte çalışmaya başladık” diye konuştu.

 

Tarih : 4 Ekim 2022 Salı 16:42   Okunma : 273

Aydın`ın Karacasu ilçesinde oto boyacılığı yapan eşinin yanında 3 seneden beri çalışan Aslı Günay, ustalık belgesi almak istiyor. Günay, "Onu yaparken, bunu yaparken, eşimi seyrederken öğrendim. Şimdi artık rahat rahat her bir şeyi yapabiliyorum. Gelen bir arabayı daha hızlı teslim edebiliyoruz. Çok severek yapıyorum, çok zevkli bir iş. İstedikten sonra insan her şeyi yapabilir. Yeter ki istesinler” dedi. Aslı Günay`ın eşi Recai Günay, eleman bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, “Baktık gördük eleman yok. Eşimle birlikte çalışmaya başladık” diye konuştu.

Aydın`ın Karacasu ilçesinde oto boyacılığı yapan eşi Recai Günay`ın yanında 3 seneden beri çalışan Aslı Günay`ın hedefi ustalık belgesi almak. Aslı Günay, şunları söyledi:

"TRAKTÖR SÜRÜYORSAM BUNU DA YAPARIM DEDİM"

"3 çocuk annesiyim. Eşim oto boyacılık yapıyor aynı zamanda zeytin ve incir üretiyoruz. Biz eşimle her işi birlikte yapıyoruz. İncir bahçesine de beraber gidiyoruz, zeytin bahçesine de birlikte gidiyoruz, bu işi de birlikte yapıyoruz. 3 yıldır buraya geliyorum. Her işi öğrendim diyebilirim. Yapabiliyorum. Destek amaçlı birlikte çalışıyoruz. Eşimle bir dönem çok büyük zorluklar yaşadık. Baktık olmadı. Ondan sonra işimize tekrar başladık. Baktım tek başına olmuyor, masraflar yetip bitmiyor dedim ben gitsem ne olur. Ben de yapabilirim. Traktöre binip çift sürüyorum bunu da yapabilirim diye düşündüm. Sonra ara sıra gelmeye başladım. Onu yaparken, bunu yaparken, eşimi seyrederken öğrendim. Şimdi artık rahat rahat her bir şeyi yapabiliyorum.

"BURADA ÇALIŞMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

İleride nasip olursa ustalık belgesi de almak istiyorum. Burada astar atma, zımpara yapma, kazıma, düzeltilecek yerleri düzeltme gibi işler yapıyorum. Her şekilde her şeyi yapabiliyorum. Bir arabanın boyasını komple kazıyabiliyorum. İstedikten sonra insan her şeyi yapabilir. Yeter ki istesinler. Bütün hanımlara eşlerine yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum. Evin geçimini tamamen erkeğin üstüne bırakmamak gerekiyor. Bence en büyük mutluluk beraber çalışmak, beraber kazanmak, beraber harcamak ve beraber gezmek. Önceden bir arabanın işi 15 günde bitiyorsa artık bir hafta hatta 3-4 günde hazırlıyoruz. Çok severek yapıyorum, çok zevkli bir iş. Neden bunu yaptım demiyorum hiçbir zaman. İnsan çalışmaktan mutlu oluyor. Akşamları aynı sofraya oturduğumuzda en büyük zenginlik de bu. Görenler şaşıyor. İlk başlarda daha fazla şaşırıyorlardı. Şimdi alıştılar. Sanayide herkesle abi kardeş gibi geçiniyoruz."

"SEKTÖRÜN SIKINTISI ELEMAN YETİŞMEMESİ"

Recai Günay ise şunları söyledi:

"Karacasu sanayisinde 1985`te başladım. Çıraklık, kalfalık ustalık derken 1996 yılında bu yana kendi iş yerimi çalıştırıyorum. En büyük sıkıntımız eleman sıkıntısı. Ülkemizdeki eğitim sistemi bu şekilde olduğu sürece sanayilerde çalışacak insan bulunamayacak. Bunun için eleman lazım. Devir daim olması lazım. Eleman yetişmezse gelecekte üretemez hale geleceğiz. Üretemezsek tüketici hale geleceğiz. Tüketici olduk mu ekonomi her yönden zarar görecek. Bundan dolayı genç nüfusumuzu el becerisini geliştirmeye teşvik etmemiz lazım. Üretmeyen bir toplum batar. Baktık gördük eleman yok. Eşimle birlikte çalışmaya başladık. Elle olacak iş değil diye kendimiz yapmaya başladık. Gençler lise üniversite derken 25 yaşına geliyor. O yaştan sonra nasıl iş vereceksin nasıl çalıştıracaksın? Bir şey söylesen alınır, zoruna gider.

"MALİYET ARTIŞLARI SEKTÖRÜ ETKİLİYOR"

2-3 yıldır eşim yardım ediyor. Eşimle çalışmak güzel bir duygu. İşlerimiz de hızlandı. Hem el becerisi gelişiyor. Hem piyasa ekonomisini öğrenmiş oluyor. Amacımız vatandaşa hizmet etmek. En başta eleman sıkıntısı var. Sonra her geçen gün maliyetler yükseliyor. İnsanlar tek iş yetmiyor. 8 saat çalışan ek iş yapmak zorunda kalıyor. Eşimin belge alması için de çalışma yapıyoruz. Gerekirse ustalığı ona devredebilirim. Bu şekilde hayat mücadelemiz devam edecek. Burası sanayi olarak uygun değil. Eleman sıkıntısı var. 8-10 sene önce siyasilere bunları söyledik. Ama hala bir şey yapılmadı. Patinaj yapıyoruz. Kullandığımız maddeler yüzde 90`ı kimyasal. Bunlar da dışarıdan alınıyor. Zamlar zaten durmaz. Dolar, euro yükseldiği müddetçe maliyetler artmaya devam eder."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA