27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, MAHKUMLARIN YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE KATILACAĞINI AÇIKLADI


Tarım ve Orman Bakanlığı, “Cezaevinde bulunan mahkumlara yangın öncesinde eğitim verilmesi gerektiğini” belirterek, “mahkumların yangın söndürme faaliyetlerine katılımını” yangın sezonu öncesinde alınması gereken önlemler arasında gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, cezaevinde bulunan mahkumlara yönelik “böyle bir eğitimin verilip verilmeyeceğinin muamma” olduğunu söyledi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:12   Okunma : 319

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Cezaevinde bulunan mahkumlara yangın öncesinde eğitim verilmesi gerektiğini” belirterek, “mahkumların yangın söndürme faaliyetlerine katılımını” yangın sezonu öncesinde alınması gereken önlemler arasında gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, cezaevinde bulunan mahkumlara yönelik “böyle bir eğitimin verilip verilmeyeceğinin muamma” olduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, 2022 yangın sezonu hazırlıklarına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Bingöl önergesinde, alınan önlemleri ve Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının durumunu sordu.

Bakanlıktan gelen cevapta, “belediyelerle de iş birliği” yapıldığına dikkat çekilerek “cezaevi bulunan mahkumların yangın söndürme faaliyetlerine katılımının sağlanması amacıyla eğitim verileceği” de gerekli önlemler arasında gösterildi.

Bakanlık, verilen önergede THK uçaklarının son durumuna ilişkin soruları yanıtsız bırakırken alınan önlemlere ilişkin, “Yangınlara havadan etkili şekilde müdahale edilmesi için yangın söndürme helikopteri ve uçağı kiralanmaktadır. Kara ekiplerinin kullanacağı ilk müdahale aracı, arazöz, su ikmal aracı ve iş makinesi alınmaktadır. Orman köylerine traktörlerle birlikte çalışan yangın tankları dağıtılmaktadır. Bakanlığımız bu yıl yangın sezonu için 55 adet yangın söndürme helikopteri, 20 adet yangın söndürme uçağı ve yangın gözetleme ve tespiti için 8 adet İHA`dan oluşan hava gücünü kullanmayı planlamıştır” denildi

"EĞİTİMİN VERİLECEĞİ MUAMMA"

Konuya ilişkin açıklama yapan Bingöl ise şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Geçen yangınlarda AK Parti tümüyle sınıfta kaldı. Sadece 3 yangın uçağıyla büyük alana yayılan yangınları söndürmeye çalışan AKP Türkiye`de böylesine büyük bir afetin sorumlusu olmuştur. Peki sonra ne oldu? Bakanlık yeni planlamalarla birlikte bu yıla hazırlandığını ifade etti ama gelin görün ki bu yıl yeniden havaların ısınmasıyla birlikte başlayan yangınla gördük ki hiçbir şekilde planlananların uygulamaya dökülmeyen bir sonuçla karşı karşıya kalındı. Neymiş bu planlama? Örneğin cezaevindeki tutuklu ve hükümlerin yangın sırasında sahada eğitilerek sahaya sürüleceği ve yangınla mücadelede bu tutuklu ve hükümlülerinin işgücünden yararlanacağı da ifade edilmiştir. Ama böyle bir eğitimin verilip verilmeyeceği bile bir muamma.

Cumhuriyetle yaşıt bir Türk Hava Kurumu var. Türk Hava Kurumu`nun uçakları tarımda, ilaçlamada kullanılıyordu. Ama bugün gelinen noktada işlevsiz borç yükü altında olan ve yolsuzluklarla anılan bir kurum haline dönüştürüldü. Türk Hava Kurumu sadece geçen yıl hurda denilen araçların bir kısmını bu yaz döneminde devreye soktu. Birkaçı yangın söndürme sürecinde kullanıldı ama tümüyle Türk Hava Kurumu`nun elindeki araç ve gereçler yine sahaya sürülmedi. “

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA