29 Mart 2024 Cuma


18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

CHP`Lİ KAYA`DAN BAKAN ÖZER`E: “KÖY ENSTİTÜLERİNDE ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ OLAN HALK OZANIMIZ AŞIK VEYSEL`İN ADININ HÜLLE YOLU İLE OKULDAN SİLİNMESİNİN NEDENİ NEDİR?”


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e Sivas`ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu`na Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan`ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Bakan Özer`e, “Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapmış olan Halk Ozanımız Aşık Veysel`in adının hülle yolu ile okuldan silinmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

 

Tarih : 24 Mayıs 2022 Salı 19:29   Okunma : 447

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e Sivas`ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu`na Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan`ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Bakan Özer`e, “Köy Enstitülerinde öğretmenlik yapmış olan Halk Ozanımız Aşık Veysel`in adının hülle yolu ile okuldan silinmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e Sivas`ta bulunan Aşık Veysel Ortaokulu`nun adının değiştirilmesini ve Eğitim-Bir-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan`ın adının verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Konu ile ilgili soru önergesi veren Kaya, yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“CUMHURİYET`İN YETİŞTİRDİĞİ AYDINLARIN BUNLARIN ADINI SİLMEYE GÜCÜNÜZ YETER Mİ SİZİN”

“Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e bugün TBMM aracılığıyla soru önergesi verdim. Soru önergesini yazarken yüreğim titredi; çünkü, Sivas`ta doğmuş, Sivas`ta büyümüş ama Türkiye`nin aydınlık yüzü olmuş Aşık Veysel`in adı Sivas`taki bir okuldan silinmiş. Sayın Mahmut Özer, soruyorum sana! Genç Cumhuriyet`in yetiştirdiği aydınlar, sanatçılar, yazarlar, ressamlar, sporcular bunların adını silmeye gücünüz yeter mi sizin? Sivas Valisi ve Sivas Milli Eğitim Müdürü`ne buradan soruyorum. Sivas merkezde 2001-2002 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan Aşık Veysel Ortaokulu`nun adı Memur-Sen`in ve Eğitim-Bir-Sen`in kurucusu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan`ın adı verilerek Aşık Veysel`in adı silinmiş.

“AŞIK VEYSEL`İN ADINI BU TOPLUMUN HAFIZALARINDAN SİLMEYE SİZİN GÜCÜNÜZ YETMEZ”

Eğer siz AKP yandaşı bir sendikanın kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan`ı çok seviyorsanız bir kendiniz yeni bir eser yaratırsınız onun adını da verirsiniz. Aşık Veysel Ortaokulu binasının 2019 yılında başka bir mahallede Fatih Anadolu Lisesi adı ile açılan bir okula taşınmış ama bu okulun adı da Fatih Şehit Muhammet Demir Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. TBMM aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı`na şu iki soruyu sordum. Bir, köy enstitülerinde öğretmenlik yapmış halk ozanı Aşık Veysel`in adını hülle yoluyla okuldan silme nedeniniz nedir? İki, ders kitaplarında yer verdiğimiz büyük ozanımız Aşık Veysel`in adı hülle yoluyla okuldan kaldıran İl Milli Eğitim Müdürü hakkında ne yapmayın düşünüyorsunuz? Sayın Mahmut Özer, Sayın Sivas Valisi ve Sivas Milli Eğitim Müdürü size bir uyarım… Aşık Veysel`in adını da türkülerini de eserlerini de bu toplumun hafızalarından silmeye sizin gücünüz yetmez. Aşık Veysel hem Sivas`ta hem de Türkiye`nin dört bir yanında dünyada yaşayacak, yaşıyor. Aşık Veysel size söylemiş bunu, ‘Benim sadık yârim kara topraktır` demiş. Neden bunu söylediğini bir kez daha bu türküyü dinleyin anlarsınız. Köy enstitülerinin öğretmeni, Türkiye`nin onurlu sanatçısı Aşık Veysel yüreğimizde yaşıyor, yaşayacak.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA