19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

CEMAL KAŞIKÇI`NIN NİŞANLISI HATİCE CENGİZ AYM`YE BAŞVURDU: “DURDURMA KARARI KALDIRILSIN, YARGILAMAYA DEVAM EDİLSİN”


İstanbul`daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu`nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı cinayetine ilişkin davada yargılamanın durdurulması ve dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesi kararına karşı yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvurdu. Cengiz, durdurma kararının kaldırılmasını ve yargılamaya devam edilmesini talep etti.

 

Tarih : 24 Mayıs 2022 Salı 18:01   Okunma : 377

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İstanbul`daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu`nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı cinayetine ilişkin davada yargılamanın durdurulması ve dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesi kararına karşı yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvurdu. Cengiz, durdurma kararının kaldırılmasını ve yargılamaya devam edilmesini talep etti.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın nikah işlemleri için gittiği İstanbul`daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu`nda öldürülmesine ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam eden 26 sanıklı davada, yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesine karar verilmişti. Kaşıkçı`nın nişanlısı Hatice Cengiz bu karara itiraz etmiş, ancak itirazı üst mahkemece reddedilmişti.

Hatice Cengiz, bu kez avukatı Gökmen Başpınar aracılığıyla AYM`ye başvurdu. Bireysel başvuru dilekçesinde, Cemal Kaşıkçı`nın Suudi Arabistan yönetimine muhalif görüşleri sebebiyle öldürülme ve kaçırılma tehlikelerinden korunmak için güvende olacağını düşünerek Türkiye`ye geldiği, evlilik belgesi almak üzere gittiği Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu`nda boğularak öldürüldüğü ve cesedinin parçalanarak yok edildiği anlatıldı.

“BAŞKACA BAŞVURULACAK HUKUKİ YOL KALMADI”

Dilekçenin devamında, dava sürecinde dosyanın Suudi Arabistan`a devredilmesi yönünde karar verildiği, bu karara itiraz edildiği, ancak itirazlarının üst mahkeme tarafından kesin olarak reddedildiği, bu sebeple başkaca başvurulacak hukuki yol kalmadığından AYM`ye başvurulduğu kaydedildi.

MAHKEME KARARLARININ AYM VE AİHS`YE AYKIRI OLDUĞU SAVUNULDU

Dilekçenin sonuç bölümünde ise İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nin kararı ve bu karara karşı üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi`ne yapılan itirazın kesin olarak reddedilmesinin, Anayasa`nın 17. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin (AİHS) 2. maddelerinde devlete getirilen pozitif yükümlülüklere aykırı olduğu ve yaşam hakkının ihlal edildiği savunuldu.

DURDURMA KARARININ KALDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Bu kararların AİHS`nin 3. maddesinde düzenlenen işkence ve fena muamele yasağının devlete getirdiği pozitif yükümlülüklerin ihlali niteliğinde olduğu belirtilen dilekçede, durdurma hükmünün kaldırılması ve yargılamaya devam edilmesi yönünde karar verilmesi talep edildi.

GÖRÜNTÜ: ARŞİV






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA