27 Eylül 2024 Cuma


14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   16:11   YALÇıN KARATEPE: “BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı`NıN DÜĞÜNÜNDEKI ‘TAKı SKANDALıNıN` TARAFLARı SADECE BIR KIŞI DEĞILDIR, KATıLAN HERKESIN INCELENMESI GEREKMEKTEDIR”   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı  
 
     
   

BÜYÜK MENDERES İÇİN TOPLANAN 30 BİN İMZA TBMM`YE VERİLDİ


Büyük Menderes İnisiyatifi, Büyük Menderes Nehri`nde yaşanan kirliliğe karşı topladığı imzaları TBMM`ye ulaştırdı. 30 bin imzalı dilekçeyi TBMM Başkanvekili Haydar Akar`a teslim eden İnisiyatif yetkilileri, siyasi partilerin temsilcilerine kirlilikle ilgili rapor sundu.

 

Tarih : 13 Nisan 2022 Çarşamba 16:07   Okunma : 238

Büyük Menderes İnisiyatifi, Büyük Menderes Nehri`nde yaşanan kirliliğe karşı topladığı imzaları TBMM`ye ulaştırdı. 30 bin imzalı dilekçeyi TBMM Başkanvekili Haydar Akar`a teslim eden İnisiyatif yetkilileri, siyasi partilerin temsilcilerine kirlilikle ilgili rapor sundu.

Batı Anadolu`nun en uzun nehri olan Büyük Menderes Nehri`nde yaşanan kirliliğe karşı çevre örgütleri çalışmalarını sürdürüyor. Büyük Menderes`teki kirliliğe karşı geçen temmuz ayında imza kampanyası başlatan Büyük Menderes İnisiyatifi, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli ve Uşak illerinde 30 bini aşkın imza topladı. “Büyük Menderes Nehri Kirlenmesin ve Kurumasın” talebiyle toplanan imzalar, çevreciler tarafından dün TBMM Başkanlığı`na ulaştırıldı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar`a imzaları teslim eden Büyük Menderes İnisiyatifi yetkilileri, ayrıca siyasi parti temsilcilerine bir rapor sundu.

“YAŞANAN KURAKLIĞIN ETKİSİ DİĞER KENTLERDE DE GÖRÜLÜYOR”

TBMM`de tüm siyasi parti temsilcilerinin davetli olduğu bir toplantıda Büyük Menderes İnisiyatifi adına Dr. Metin Aydın, “Yok Olmanın Eşiğinde Büyük Menderes Nehri” adlı rapor eşliğinde sunum yaptı. Menderes havzasında yaşanılan kuraklığın etkilerinin sadece Afyon, Uşak, Denizli ve Aydın illerinde değil havzaya bitişik diğer kentler ve havzalarda da görüldüğünün belirtildiği sunumda, Büyük Menderes Nehri`nin kirlenmemesi ve kurumaması için yapılabilecekler sıralandı.

Dr. Aydın, sunumda kirliliğe sebep olan etkenleri açıklayarak TBMM`de bir komisyon oluşturulmasını ve "Büyük Menderes Nehri`nin Kurtarılması Acil Eylem Planı” adıyla yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı. TBMM`de yapılan sunumda ‘Su Yasası`nın acilen çıkartılması da istendi.

"BÜYÜK MENDERES ÖLMESİN DİYE BURADAYIZ"

Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Büyük Menderes İnisiyatifi bileşenleri olarak; Afyon, Uşak, Aydın ve Denizli grubu olarak geçen yıl başlatmış olduğumuz ‘Büyük Menderes Yok Olmasın` ve kirliliği için imza kampanyamızı tamamladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde grubu olan siyasi partileri ziyaret ederek imzalarımızı ve raporumuzu Meclis Başkanvekili aracılığıyla Meclis Başkanlığı`na ilettik. Siyasi partilerin gruplarını ziyaret ettik. Büyük Menderes havzasında yaşanan sorunları, taleplerimizi ve çözüm odaklı çalışmalarımızı, hepsine ayrı ayrı, tek tek sunduk. Ayrıca bu dört ilde bulunan, siyasi parti gözetmeksizin bütün vekillerimize ulaşmaya çalıştık. Hepsine raporlarımızı sunduk. ‘Büyük Menderes ölmesin` diye buradayız. Bizi kabul eden bütün siyasi gruplara teşekkür ederiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA