19 Mayıs 2024 Pazar


09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"   01:27   ÖZGÜR ÖZEL: "ERBAA`DAKİ PATLAMADA YARALANAN 5`İ JANDARMA 7 YURTTAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   22:18   TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"   16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"  
 
     
   

Sokak Hayvanları, Pati Uzatarak Teşekkür Ettiler


Turizm sezonun bitmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizliğe büründü. Sahillerin sessizliğine bozanlar ise sokak hayvanları ve onların imdadına yetişen Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekipleri oldu. Limon çiçeği ekipleri sahillerde bulunan sokak hayvanlarına düzenli mama götürüyorlar onların hayata tutunmalarını sağlıyorlar.

 

Tarih : 13 Aralık 2020 Pazar 13:20   Okunma : 283

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli İlçesi kış ayının gelmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizlik kapladı. Sahillerde kimsesiz kalan sokak hayvanların imdadına ise Belediye ekipleri yetişiyor. Limon çiçeği ekipleri düzenli olarak sahillerde bulunan sokak hayvanlarına mama bırakıyor. Dağıtıma belirli aralıklarda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ da katılıyor.

“Köpekler Patilerini Uzattı”

Gösterilen şefkate ise hayvanlarda duyarsız kalmıyor. Kendisine mama veren Limon çiçeği ekibi personeline patileri uzatan köpek sırayla ayağını uzatıyor. Görenleri duygulandıran görüntüde  hayvanların ne kadar duygusal olduğunu gösteriyor.

Nerede bir canlı varsa orada olmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Özellikle pandemi döneminde ve bu gün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde bir de turizm sezonunun olmamasından dolayı sahilde bulunan hayvanlarımız çaresiz bir şekilde. Canlının yaşadığı her yerde biz varız, düsturuyla hareket ediyoruz.

Nerede bir canlı varsa Erdemli Belediyesi orada düsturuyla hareket ediyoruz ve sokak hayvanlarımızın bakımını gerçekleştiriyoruz. Şu anda Erdemli Sahillerinden Kocahasanlı sahilindeyiz. Az önce ifade etmeye çalıştığım gibi, turizm sezonun olmayışından dolayı boşalan sahillerde, pandemiden dolayı ve sokak kısıtlamasından dolayı dışarıya çıkamayan insanlarımızın hayvanlarını besleyemeyişinden dolayı bu sokak hayvanlarımızı en güzel şekilde beslemenin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Hayvanlara sadece mama vermeyen ve onlarla yakından ilgilenen Limon Çiçeği ekibinden Ebru Çabık, “ Hayvanları sevmek insanları sevmek gibidir. Onları sadece gıda ile sevemeyiz, onlara sevgimizi de göstermemiz lazım. Nasıl bir insana güzel bir söz söylediğimiz zaman güzel dönüş yapıyorsa hayvanlarda öyledir” diye konuştu.

Vatandaşlar ise yapılan çalışmaları destekliyor. Az sayıda gönüllü arasında yer alan bir vatandaş ise “Gerçekten kış aylarında burada kimse olmuyor, hayvanlar aç. Limon çiçeği ekibi her zaman desteğimize geliyor. Her zaman yardımımıza koşuyor. Her zaman yanımızda oluyor. Çağırdığımız zaman ise hemen geliyor ve hayvanlara mamalıyor. İşte gördüğünüz gibi” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, SOKAK HAYVANLARI, PATİ, UZATARAK, TEŞEKKÜR, ETTİLER, ERDEMLİ BELEDİYESİ, LİMON ÇİÇEĞİ EKİPLERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA