17 Mayıs 2024 Cuma


12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:41   NUMAN KURTULMUŞ, TBMM`DE GENÇLERİ MİSAFİR ETTİ   12:07   VAHAP SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   11:29   FİGEN YÜKSEKDAĞ: "ÇIKAN AĞIR CEZA KARARLARI DEMOKRATİK CUMHURİYET İDEALİNE YÖNELİK SALDIRIDIR"   10:37   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA "AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ" TEPKİSİ   10:29   İZMİR`DE ESNAF VE SANATKARLARDAN, ESNAF KREDİ FAİZLERİNİN YÜKSELTİLMESİNE TEPKİ...   10:17   CHP`Lİ BÜLBÜL`DEN ESNAF KREDİLERİNE TEPKİ   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HAYATIN HER ALANINDA ENGELLİ BİREYLERİN YANINDA   08:46   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   01:32   ÖZGÜR ÖZEL, KOBANİ DAVASI`NI DEĞERLENDİRDİ   14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA  
 
     
   

Bakan Albayrak: Biz dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk Lira’nın dolar karşısında yaşadığı büyük değer kayıpları için "Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil." dedi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 00:03   Okunma : 355

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk Lira'nın dolar karşısında yaşadığı büyük değer kayıpları için "Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil." dedi.

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı hemen her gün yeni bir rekor kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuya ilişkin ilginç bir değerlendirme 'si  haberlere yansıdı.

AKP’ye yakın Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre hafta başında AKP’li milletvekilleriyle bir araya gelen Albayrak, vekillere “Küresel ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler” üzerine bir sunum yaptı.

 Albayrak sunumda kurdaki duruma ilişkin şunları söyledi:

“Dövizdeki artışın birçok sebebi var. Dünyadaki belirsizlikler, ABD seçimleri, pandemi, ülkeler arasındaki sıkıntılar. Hepsi dövizin yükselmesine neden oluyor. Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer.

Ama bizim derdimiz bu değil. Faizi artırmanın da eksileri var, artıları var. Faiz yükselirse, üretim düşer istihdam azalır. Bizim buradaki amacımız ithalatı azaltmak, üretimi artırmak. İthalat uyuşturucu gibi, ilk kullandığında kendini iyi hissedersin ama bu seni yavaş yavaş öldürür.

O nedenle bizim hedefimiz öncelikle ithalatı azaltmaktır. Dövizde yaşanan hareketliliğinin birkaç ay içinde bir dengeye oturmasını bekliyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, BAKAN, ALBAYRAK, BİZ, DOLARLA, UĞRAŞMIYORUZ, İSTESEK, DÜŞÜRÜRÜZ, KORONAVİRÜS, AKP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA