28 Mayıs 2024 Salı


11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   23:31   FLORYA`DA "ERIK DALı"YLA ŞAMPIYONLUK KUTLAMASı   22:58   BAKAN KOCA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 9`U AĞıR 40 KIŞI YARALANMıŞTıR”   22:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ŞAMPIYON GALATASARAY`A KUTLAMA MESAJı   21:49   YERLIKAYA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 VATANDAŞıMıZ HAYATıNı KAYBETTI, 39 KIŞI ISE YARALANDı”   21:37   FENERBAHÇE, SÜPER LIG`I IKINCI TAMAMLADı   21:31   ÖZGÜR ÖZEL, MERSIN OTOYOLUNDA MEYDANA GELEN KAZAYA ILIŞKIN MESAJ PAYLAŞTı   21:19   TAG OTOYOLU`NDA ZINCIRLEME TRAFIK KAZASı: 10 ÖLÜ, 30 YARALı   21:04   ŞAMPIYON GALATASARAY SÜPER LIG`DE 24. KUPASıNı KAZANDı   21:04   FLAŞ... GALATASARAY, 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LIG`DE ŞAMPIYON OLDU   20:20   CHP MYK TOPLANTıSı SONA ERDI   19:56   FLAŞ... FENERBAHÇE BEKO, EURO LEAGUE 4`LÜ FINALDE DÖRDÜNCÜ OLDU   18:35   BÜYÜK EMEKLI MITINGI`NE KATıLANLAR ANKA`YA KONUŞTU.... "YEŞIL PASAPORTUM 0 KILOMETRE. İZMIR DıŞıNA ÇıKAMıYORUM"  
 
     
   

Büyükşehir Yeni Sesler Arıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, bünyesinde bulunan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu için yeni sesler arıyor. Korosunu yeni ve farklı seslerle zenginleştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, sesine güvenen ve kendisini geliştirmek isteyenleri ön elemelere bekliyor. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğine gönül verenler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için 26 ve 27 Eylül’de ön elemeler yapılacak.

 

Tarih : 23 Ağustos 2019 Cuma 15:39   Okunma : 714

Türk müziğinin araştırılması, sevdirilmesi ve yaşatılması amacıyla faaliyette bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kadrosunu zenginleştirmek için yeni sesler arıyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında Mersinliler’e sıkça konser veren ve yeni seslere ihtiyaç duyan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, yeni sesleri korosuna katılmaya davet ediyor.

Bünyesinde bulunan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korosu için korist alımı yapacak olan Büyükşehir Belediyesi konservatuar için öğrenci alımı da gerçekleştirecek. Elemelere katılanlar koronun tecrübeli jüri üyeleri önünde gösterecekleri performanslar ile korist olma ve 4 yıl verilecek konservatuar eğitiminde öğrenci olma şansını yakalayabilecek.

Yapılacak olan elemeler ile adaylarda ezgi tekrarı, tek ses, ritim tekrarı becerileri aranacak ve herhangi bir müzik eserini sazlar eşliğinde seslendirmeleri istenecek.

BİRİNCİ SINIFLAR İÇİN ÖĞRENCİ ALINACAK

Ön elemede konservatuarda yetiştirmek üzere öğrenci alımı da gerçekleştirilecek. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosuna 15-40 yaş arası öğrencilerin kabul edileceği ön elemelerde konservatuara girmeye hak kazanalar Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4 yıl eğitim görecek.

Öğrenciler TSM ve THM konservatuarlarında 4 yıl boyunca temel bilimler, makam, usul, şan (ses), solfej (nota), koro ve kendi seçtikleri enstrümanın dersini alacaklar.

ÖN ELEMELER 26-27 EYLÜL’DE

Sesine güvenen ve kendisini bu alanda geliştirmek isteyenler için 26 ve 27 Eylül’de yapılacak ön eleme sınavı ilk adım olacak.

Ön elemeler Akdeniz ilçesi Camişerif Mahallesi 5226 sokak (Sanat Sokağı) No:11 adresinde konservatuar faaliyet alanında saat 10.00’da yapılacak. Elemelere katılmak isteyenlerin öncelikle www.mersin.bel.tr adresinden 26 Ağustos-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yayınlanacak olan başvuru formunu doldurması gerekiyor. İnternetten başvuru için son tarih ise 25 Eylül olarak belirlendi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA