7 Haziran 2024 Cuma


09:59   ANTALYA VE MUĞLA`DA ORMAN YANGıNLARıNDA 6 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ   09:39   ATO YÖNETIM KURULU ÜYESI TOGAY YıLMAZ: "BÖYLE GIDERSE ÖNÜMÜZDEKI YıLLARDA NE HASTALARıMıZı AMELIYAT EDECEK BIR CERRAH NE DE ÇOCUKLARıMıZı MUAYENE EDECEK BIR ÇOCUK HEKIMI BULACAĞıZ"   09:23   TARIKAT VE CEMAATLERI ELEŞTIREN ESKI MILLETVEKILI YıLDıRıM KAYA`YA 43 BIN TL PARA CEZASı   23:20   ÖZGÜR ÖZEL`DEN IKTIDARA HUBUBAT FIYATı TEPKISI: "BU, ÜRETICININ ÖLÜM FERMANıDıR"   18:23   VELI AĞBABA: "ŞEHIR MERKEZI BIR RANTA TESLIM EDILMIŞ DURUMDA, MALATYALıLARıN DEYIMIYLE `SAHAPSıZ` BIR MALATYA VAR"   17:39   CHP PM ÜYESI ERTÜRK: "TWEET ATANLARı SAATLER IÇINDE BULAN YETKILILER, ÖZEL ÇOCUĞA DAYAK KONUSUNDA NEDEN SESSIZLER?"   16:28   İNAN AKGÜN ALP: "KARS`ıN YUKARıKARAGÜNEY VE AŞAĞıKARAGÜNEY KÖYLERINDE INSANLARıMıZ HÂLÂ EŞEK SıRTıNDA SU TAŞıYOR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, BTP GENEL BAŞKANı HÜSEYIN BAŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:53   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN İKTIDARA ÇAĞRı   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: “127 MILLETVEKILIYLE ERKEN SEÇIM KARARıNı ALABILECEK GÜÇTE DEĞILIM. OLSA YARıN ALıRıM, ÖBÜR PAZAR IKTIDARA GELIRIM"   14:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE HEM ÇOCUKLARA HEM DE YAŞ ALMıŞLARA ÖZEL ETKINLIK DÜZENLEDI   13:45   SÜLEYMANCıLARA AIT YURTTAKI ÇOCUK İSTISMARı DAVASıNDA İMAMA 28 YıL HAPIS CEZASı VERILDI   12:35   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT, CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ`A SORDU...   12:15   ÇAKıRÖZER ``MAYıS AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU``NU AÇıKLADı   12:12   DEM PARTI`DEN ERKEN SEÇIM ÇAĞRıSı...    12:03   GÖKHAN GÜNAYDıN`DAN ÜNIVERSITELERE YABANCı ÖĞRENCI KABULÜ KRITERLERIYLE İLGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN DERE TEMIZLIĞI   10:58   AYHAN BARUT`TAN IKTIDARA: 10 BIN LIRA MAAŞı ALAN VATANDAŞıMıZ NASıL KURBAN KESECEK? BU ÇILEYE SON VERIN   10:48   SERKAN SARı`DAN BAKAN TEKIN`E MEZUNIYET TÖRENLERINI YASAKLAYAN GENELGE TEPKISI: ÇOCUKLARıMıZıN SEVINCINI YOK ETMEYIN   10:41   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "KÜÇÜKÇEKMECE`DE YAŞANAN ELIM OLAY YALNıZCA BIR FRAGMAN"  
 
     
   

NUMAN KURTULMUŞ, TBMM`DE GENÇLERİ MİSAFİR ETTİ


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 il, KKTC ve Azerbaycan`dan gelen gençleri bugün TBMM Tören Salonu`nda kabul etti. Kurtulmuş, gençlere TBMM`ye neden ‘Gazi Meclis’ dendiğini anlattı. Kurtulmuş, “Ümit ediyorum ki içinizden çok sayıda arkadaşımız hayatının belli safhalarında TBMM`de görev yapacak, Türkiye`nin geleceğinde yer alacağınızdan hiç şüphem yoktur” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 12:41   Okunma : 348

(ANKARA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 il, KKTC ve Azerbaycan`dan gelen gençleri kabul etti. Kurtulmuş, "Başta Filistin`in masum ve mazlum gençleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinde büyük kahırlar içerisinde yaşayan gençlerin geleceğe ait gözünü dikip baktığı yerlerin başında Türkiye geliyor. Ne yapıyor olursanız olun, ülkemizin sorumluluklarının üstüne bir de dünyanın mazlum milletlerinin gençlerinin sorumlulukları da sizlerin omuzlarının üzerindedir" dedi.

"19 MAYIS, MİLLİ TARİHİMİZİN SIRADAN SAYFALARINDAN BİRİSİ DEĞİLDİR"

19 Mayıs Türkiye`nin milli mücadelesinin dönüm noktalarından birisidir. Sansun`a çıkmak, bir milli mücadeleyi başlatmak ve emperyalizmin Anadolu`yu işgal eden öncü ordularına fırsat vermemek için ortaya konulmuş tarihi bir kararlılıktır. 19 Mayıs, milli tarihimizin sıradan sayfalarından birisi değildir. Bir kararlılığın, azmin ve inancın müşahaz bir hailidir. O yokluklar ve yoksunluklar içinde ecdadımızn karalılığı olmasaydı, azmi ve mücadele gücü olmasaydı bizler bugün burada olamazdık.

"BÜYÜK KAHRAMANLIKLARIN ARKASINDA HEP GENÇLERİMİZ OLDU"

Büyük kahramanlıkların arkasında hep gençlerimiz oldu. Gençlerimiz inançlar, azimle kararlılıkla ama hep bir büyük hedefe kenetlenerek yol aldılar. Birinci asırda elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızı koruyarak daha da güçlendirerek ikinci asrında Türkiye Cumhuriyeti`ni dünyanın her yerinde sözü güçlü, gücü tesirli ülke hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Nasıl Osmanlı İmparatorluğu`nun son döneminde sağdan soldan esen kuvvetli rüzgarlar bizi yerle bir etmek için bütün gücünü kullandıysa bugün de aynı rüzgarlar çok daha kuvvetli şekilde esmektedir. İstikametimizi, hedefimizi belirleyeceğiz, özellikle ülkemizin en büyük kazanımı olan gençliğimizi en güzel şekilde ileriye doğru hazırlayacağız.

"TÜRKİYE`NİN GENÇLERİ İDDİALI, İRADELİ VE AHLAKLI OLMAK ZORUNDADIR"

Türkiye`nin gençleri iddialı, iradeli ve ahlaklı olmak zorundadır. Türkiye`nin gençliği sadece Türkiye için servet, kazanım değil aynı zamanda dünya insanları için bir umut, bekleyiştir. Zamanın ruhunu kavrayanlar ancak zamana hükmedebilirler. Dünyanın bir çok yerinde çok hızlı gelişmelerin olduğu bir dönemde zamanın ruhunu okuyamayanların ancak geriden takip edebildikleri aşikardır. Türk gençlerine düşen zamanın ruhunu en iyi şekilde kavrayarak, sanatta, sporda, kültürde, düşüncede, yenilikte Türk gençliğinin çok ileride olması şarttır. Sizlerden beklentimiz bugünün şartlarını çok iyi kavramak, dünyadaki yaşıtlarınızla her alanda en iyi şekilde mücadele etmek, buradan geleceğe ilişkin fikirleri ve istikametleri temin edebilmektir.

Tabii ki farklı fikirlerimiz olacaktır ama ortak hedeflerimiz noktasında müşterek hareket etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye`yi Cumhuriyet`in ikinci asrında sözü güçlü, gücü tesirli hale getirmek, bu hedef Türkiye`nin öncülüğünde yeni ve adil dünyayı kurabilmek olmaktır. Başta Filistin`in masum ve mazlum gençleri olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde büyük kahırlar içerisinde yaşayan gençlerin geleceğe ait gözünü dikip baktığı yerlerin başında Türkiye geliyor. Ne yapıyor olursanız olun, ülkemizin sorumluluklarının üstüne bir de dünyanın mazlum milletlerinin gençlerinin sorumlulukları da sizlerin omuzlarının üzerindedir."

Konuşmanın ardından Kurtulmuş`a hediye takdimi yapıldı. Gençler Kurtulmuş`a Türk bayrağı ve 81 ilden gelen toprağın yer aldığı vazo ile KKTC`den gelen hediyeyi verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA