15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Taksim Meydanı`nın kutlamalara kapatılmasını eleştirerek, “Taksim`de bombacıyı 20 dakikada bulan emniyet, terör örgütlerinin buraya çağrı yaptığını öğreniyor ama engelleyemiyor. Bu anlaşılabilir bir şey değil. İçişleri Bakanı`nın görevi, yani mevcut iktidarın görevi; öncelikle orada özgürce insanların gösteri ve toplantı yapma hakkını sağlayabilmektir. Eğer bunu beceremiyorsa İçişleri Bakanı`nın bir dakika o görevde durmaması lazım” dedi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14:53   Okunma : 205

HABER:FATİH ÖZKILINÇ KAMERA:KERİM UĞUR

(İZMİR)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Taksim Meydanı`nın kutlamalara kapatılmasını eleştirerek, “Taksim`de bombacıyı 20 dakikada bulan emniyet, terör örgütlerinin buraya çağrı yaptığını öğreniyor ama engelleyemiyor. Bu anlaşılabilir bir şey değil. İçişleri Bakanı`nın görevi, yani mevcut iktidarın görevi; öncelikle orada özgürce insanların gösteri ve toplantı yapma hakkını sağlayabilmektir. Eğer bunu beceremiyorsa İçişleri Bakanı`nın bir dakika o görevde durmaması lazım” dedi.

İzmir`de partisinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşü sonrası değerlendirmelerde bulunan CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim Meydanı`nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki gösterdi. Bakan şunları söyledi:

“Bir defa İçişleri Bakanı`nın görevi, yani mevcut iktidarın görevi; öncelikle orada özgürce insanların gösteri ve toplantı yapma hakkını sağlayabilmektir. Eğer bunu yapamıyorsa, bunu beceremiyorsa İçişleri Bakanı`nın bir dakika o görevde durmaması lazım. Yani biz bu kadar büyük bir ülkede Taksim gibi bir meydanı Anayasa Mahkemesi`nin 2023 yılında verdiği karara rağmen, Anayasa`da toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleyen hüküm olmasına rağmen, yine toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunda bununla ilgili hüküm olmasına rağmen, işçiler için sembolik bir yer olan, hem kültürel değeri olan hem 1 Mayıs 1977 katliamı sebebiyle hatırası olan bir yerde girmesini engellemeye çalışmak iktidarın orayı kendi sancağı olarak görmek, egemenlik alanı olarak görmek, halkı oraya sokmamak asıl niyet bu."

"GEZİ`DEN SONRA TAKSİM ONLAR İÇİN SEMBOL HALİNE GELDİ"

Bakan, CHP olarak Taksim`de güvenliğ sağlayabileceklerini söylemelerine karşın çağrılarının dikkate alınmadığını belirtti. Bakan, “Emniyetin, jandarmanın, devletin güvenlik güçlerinin teknik yetenekleri çok yüksek artık. Yani oraya insanlar silahla girmeyecekler. Daha önce 1 Mayıs 1977`de olduğu gibi işte panzerler halkın üzerine sürülmeyecekse, otellerden halka ateş edilmeyecekse böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Geçmişte de olmadı zaten. Dolayısıyla Gezi`den sonra Taksim onlar için bir sembol haline geldi" diye konuştu.

"1 MAYIS`I HAKKIYLA KUTLAYACAĞIZ"

"İlk seçimde kısmet olur da ben İçişleri Bakanı olursam orada bayram gibi bayram yapacak işçiler" diyen Bakan, şunları kaydetti:

"Davulla, zurnayla, Taksim` halka açacağız. Gerçekten 1 Mayıs`ı hakkıyla kutlayacağız. Sadece Taksim`de değil Türkiye`nin her yerinde güvenlik çemberinin içinde insanlar bayram kutluyor. Bayram böyle kutlanmaz. Bayram özgürce, insanlar nefes alarak bütün yollar, bütün bulvarlar, bütün caddeler kapanmış. Daha hala güvenliğini sağlayamadığını söylüyorlar. Taksim`de bombacıyı 20 dakikada bulan emniyet, terör örgütlerinin buraya çağrı yaptığını öğreniyor ama onu engelleyemiyor. Bu anlaşılabilir bir şey değil. Ben genel başkan yardımcısı olarak ve parti sözcümüz olarak ikimiz bugün İzmir`e geldik. Tüm Türkiye`nin neresinde 1 Mayıs kutlanıyorsa o alanlarda Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri var. Genel Başkanımız İstanbul`da, genel başkan yardımcılarımız alanlarda işçilerin yanındayız. Onlarla kutlayacağız.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA