15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde ‘Kadın ve Bisiklet` temalı sanat çalışması yapıldı. 

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 09:56   Okunma : 175

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde ‘Kadın ve Bisiklet` temalı sanat çalışması yapıldı. 

‘Güçlü kadın, güçlü toplum` anlayışıyla kentte kadın görünürlüğünü artırmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde ‘Kadın ve Bisiklet` temalı sanat çalışması yapıldı.  

Etkinlikte kadınların sosyalliğini artırmak, sanat çalışmalarında yer almalarını desteklemek, çevre bilinci oluşturmak, özgürlük ve bisiklet konularında farkındalık oluşturmak amaçlandı. Tuvalini ve boyasını alıp gelen kadın ve çocuklar, denize karşı açık alanda renkleri özgürce kullandı. Etkinlikte, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Kurulu`ndan 42 sanatsever de yer aldı. 

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyelerinden sanatçı Sema Tüfekçi, şunları söyledi:

“Böyle ortamlarda harika üretim çıkar. Sanat demek, özgürlük demek; bisiklet de özgürlük demek. Bir kadının bisiklete binmesi ve özgürce hızlı bir şekilde gidebilmesi herhalde insanın yaşayabileceği en güzel duygulardan biridir. Bir sanatçı ancak yaratımlarını özgür bir şekilde çalıştığı zaman ortaya koyar. O yüzden bu ikisi çok güzel bir ikili. Kadına verilen değerle birlikte kadınlar güçleniyor. Sosyal ortamlarda kendisine imkân buluyor ve emeklerini bir şekilde değerlendiriyor Bunların hepsi çok önemli. Bu çalışmaların ülkemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kadınların güçlü olması demek güçlü bir Türkiye demektir.”

Akademisyen Neriman Beslem ise şöyle konuştu:

“Benim için değerli ve çok güzel bir ortam. Kadın özgürleştiğinde bütün dünyaya hayat katar. Kadının ruhu o kadar derin ki, özgür olduğunda bütün derinlikler içerisinde insanlığın iyiliğine ve refahına olacak çok şey yapabilir. Bisiklet de doğaya uygun bir araç ve herkesin kullanması gereken bir araç. Etkinliği mükemmel buldum. Benim ruhuma çok iyi geldi. Haftanın 5 günü yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Burada bütün stresimi attım.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA