21 Mayıs 2024 Salı


09:49   ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GIRECEK 3,5 MILYON GENCIN GELECEĞI YOK EDILDI"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI     08:54   İSTANBUL`DA YENI 1 MAYıS GÖZALTıLARı   22:52   CHP`LI ÇELIK: "NEOLIBERAL POLITIKALARıN KARŞıSıNA SOSYAL DEMOKRAT UYGULAMALARı KOYACAĞıZ"   21:56   ERDOĞAN: “MEVCUT ANAYASA`NıN YENI TÜRKIYE`YI TAŞıMASı MÜMKÜN DEĞILDIR”   21:04   TÜRKIYE`DE İRAN CUMHURBAŞKANı REISI`NIN VEFATı DOLAYıSıYLA 1 GÜNLÜK MILLI YAS ILAN EDILDI   20:39   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN ECZACı ODASı`Nı ZIYARET ETTI   17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...   15:45   CHP MYK, SAMSUN`DA TOPLANDI...   15:11   ÖHD EŞ GENEL BAŞKANI KOZAN: "SİYASETÇİLERE VERİLEN YÜZLERCE YILLIK HAPİS CEZALARI BİR MAHKEMENİN DEĞİL AKP-MHP İKTİDARININ SİYASİ KARARINDAN İBARETTİR"   14:46   TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA BİSİKLET SÜRDÜ   14:14   SEZGİN TANRIKULU, EDİRNE F TİPİ CEZAEVİ`NDE DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI`YI ZİYARET ETTİ   14:06   OĞUZ KAAN SALICI, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY`A YURT DIŞINA KAÇIRILAN 8 BİN TARİHİ ESERİN AKIBETİNİ SORDU   13:39   "MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİ ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ" İDDİASI...    13:01   AYHAN BORA KAPLAN DAVASINDA İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA EDEN ERKAN DOĞAN DİNLENDİ   12:54   CHP`NİN "HATAY`A SAHİP ÇIKIYORUZ ÇALIŞMA GRUBU", BU HAFTA BÖLGEYE GİDECEK   12:47   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS’TA ŞEHİR KORTEJİ DÜZENLEDİ   12:32   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN`DA İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN KONUŞTU   12:31   İRAN`IN DİNİ LİDERİ HAMANEY`DEN AÇIKLAMA   12:25   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI  
 
     
   

SİNOPLU ESNAF İŞLETMESİNİNİN CAMINA “1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI İSE ASIL TATİL BİZİM HAKKIMIZ. 1 MAYIS`TA KAPALIYIZ” YAZILI PANKART ASTI


Sinoplu esnaf Hasan Üçüncüoğlu, “Biz de, diyoruz ki madem işçi bayramı, ben işçiyim ve benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da dükkanı kapatıp tatil yapmayı planlıyoruz. Bizim buradaki çıkış noktamız sadece özellik hissedilmek. Bizim de bir hakkımız olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 16:31   Okunma : 202

MUSTAFA USTA 

(SİNOP) - Sinoplu esnaf Hasan Üçüncüoğlu, “Biz de, diyoruz ki madem işçi bayramı, ben işçiyim ve benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da dükkanı kapatıp tatil yapmayı planlıyoruz. Bizim buradaki çıkış noktamız sadece özellik hissedilmek. Bizim de bir hakkımız olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Sinop küçük sanayi sitesinde hizmet veren oto lastik işletmesi sahibi Hasan Üçüncüoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı olması sebebiyle işletmesine “1 Mayıs İşçi Bayramı ise asıl tatil bizim hakkımız. 1 Mayıs`ta kapalıyız” yazılı pankart astı. 

Sinoplu esnaf Hasan Üçüncüoğlu, şöyle konuştu:

``Esnaf olmak çok zor. Esnafın düğünü olmaz, cenazesi olmaz, izini olmaz. Esnafın tek tatili, dini bayramlarda 1`inci ve 2`nci günü haricinde tatili Pazar günüdür. Bunun dışında çalışmak zorundayız. Cenaze olunca bile yasını tutmadan dükkanı açmak zorundasın. Bu manada biz, madem işçi bayramıysa bizim bayramımız olsun dedik. Dolayısıyla, farkındalık oluşturmak içinde pankart astık. Bizim hizmetimiz biraz da dönemsel ve mevsimsel. Lastik değişim dönemleri var. Yazlık ve kışlık dönemler. O dönemler biz çok yoğun oluruz. Bunu şu şekilde örneklendirebilirim. Bugün gidip de, ekonomiyi sorgulamak için arefe günü berbere giderseniz işler tıklım tıklımdır. Genelleyecek olursak stabil, vasat durumda yürütüyoruz işlerimizi. İnsanlarım alım güçleri artarsa, en azından kendi içinde, ailesi içinde bir kazanım ve yatırımlar yapabilir. Bir çok şey hayat pahalılığından dolayı alınmıyor ve yapılmıyor.
Bende keyifle memurlar gibi tatil yapmak isterim. Ama tabi bu olmuyor. Biz de, diyoruz ki madem işçi bayramı, ben işçiyim ve benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da dükkanı kapatıp tatil yapmayı planlıyoruz. Bizim buradaki çıkış noktamız sadece özellik hissedilmek. Bizim de bir hakkımız olduğunu görmek istiyoruz. Buradan hiçbir ideolojik mana çıkarılması doğru olmaz. Sonuç itibariyle devlet 1 Mayıs`ı resmi tatil ilan ettiyse bize de bu manada bir hak tanınsın isteriz. En azından önemli ve özel olduğumuzu hissetmek istiyoruz.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA