9 Mayıs 2024 Perşembe


23:19   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, YARIN ARALARINDA EĞİTİM-İŞ VE EĞİTİM-SEN`İN DE OLDUĞU SENDİKA BAŞKANLARIYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET`İ GÖRÜŞECEK   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   22:05   MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"   20:08   İBB TEFTİŞ KURULU, 5 YAŞINDAKİ EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMAYI TAMAMLADI: AĞAÇ A.Ş. PERSONELİNE İHRAÇ, PARK VE BAHÇELER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM YÖNETİCİLERİNE KINAMA CEZASI ÖNERİLDİ   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:23   DEM PARTİ`DEN SAADET PARTİSİ`NE ZİYARET: "TÜRKİYE`NİN MÜZAKEREYLE, DİYALOGLA ÇÖZEMEYECEĞİ BİR SORUNU OLMADIĞINA İNANIYORUZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:06   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:36   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:27   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:19   GAZETECİ YAMAN KAYA`YA SİLAHLI SALDIRIDAN YARGILANAN ŞAHISLAR TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI   18:14   DEPREMDE YIKILAN SELİM KÖSE APARTMANI`NDA YAKINLARINI KAYBEDEN AVUKAT, ADALET NÖBETİNDE: "DAVA DOSYALARINDA ADALET ARAMAYI BIRAKTIK, DEPREMİ UNUTTURMAYIN, BİZE DESTEK OLUN"   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   18:04   RİZE İDARE MAHKEMESİ`NDE BUGÜN ÇAMLIHEMŞİN AYDER YAYLASI`NIN İMAR PLANLARINA KARŞI AÇILAN DAVALARIN DURUŞMALARI YAPILDI   18:01   İSTANBUL TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI   17:11   ERKAN BAŞ`TAN `SİYASETTE YUMUŞAMA` ELEŞTİRİSİ   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK  
 
     
   

SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ


Sinop`un Erfelek ilçesi Saç Kayası mevkiinde açılmak istenen taş ocağına vatandaşlar ve muhtarlar tepki gösterdi. CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya da bölgeye giderek vatandaşlara destek verdi. Yalçınkaya, “Bizim isteğimiz bu doğa harikası Erfelek ilçemizin en güzel köylerinin bulunduğu bu alanda böyle bir felakete `dur` diyebilmek” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:32   Okunma : 216

(SİNOP) - Sinop`un Erfelek ilçesi Saç Kayası mevkiinde açılmak istenen taş ocağına vatandaşlar ve muhtarlar tepki gösterdi. CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya da bölgeye giderek vatandaşlara destek verdi. Yalçınkaya, “Bizim isteğimiz bu doğa harikası Erfelek ilçemizin en güzel köylerinin bulunduğu bu alanda böyle bir felakete `dur` diyebilmek” dedi.

Sinop`un Erfelek ilçesi Saç Kayası mevkiine Kar Grup tarafından kurulmak istenen taş ocağına köy halkı ve köy muhtarları tepki gösterdi. Muhtarlar, yaklaşık 10 köyün yakınına kurulması planlanan taş ocağının yaşamlarını etkileyeceğini belirterek karşı olduklarını söyledi.

İLİÇ`TE, SOMA`DA YAŞANAN FELAKETLER YAŞANMADAN ÖNLEM ALMAK İÇİN BURADAYIZ

CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya da bölgeye giderek vatandaşlara destek verdi. Yalçınkaya yaptığı açıklamada, “Yine bir doğa katliamına ‘dur` demek için Sinoplular olarak buradayız. Geçtiğimiz hafta yapılan il genel meclisi toplantısının gündeminde Akçasöğüt köyü Çatak Mahallesi`nde bir taş ocağı yapımıyla alakalı bir gündem maddesi gördük ve hemen il genel meclis üyelerimizle harekete geçtik. İl genel meclis üyelerimiz de bölgedeki bulunan köylerde yaşayan vatandaşlarımızla görüştü, muhtarlarımızla görüştü. Akabinde daha önce de bu bölgede yapılan bir taş ocağının neden olduğu korkuyla hatırlayan köylülerimiz buna bir reaksiyon gösterdi. Biz de bir felaket olmadan İliç`te yaşanan, Soma`da yaşanan felaketler yaşanmadan önleyici bir tedbir göstermek için, burada önlem almak için tam kadro bir şekilde buradayız. Bizim isteğimiz bu bölgede, bu doğa harikası Erfelek ilçemizin en güzel köylerinin bulunduğu bu alanda böyle bir felakete dur diyebilmek” dedi.

"TAŞ OCAĞINDAN ETKİLENECEK YAKLAŞIK 10 KÖYÜMÜZ VAR"

CHP Erfelek İlçe Başkanı Soner Öztürk ise şunları söyledi:

“Taş ocağından etkilenecek yaklaşık 10 köyümüz var. Burada kum ve çakıl ocağı yapılmak isteniyor ve bu ormanların yarılması isteniyor. İl genel meclisi üyelerimize `burada kum ve çakıl ocağı yapılabilir` diye bir yazı gelmiş. Biz de bu duruma Erfelek halkı ve köylüler olarak karşı çıkıyoruz çünkü doğa katlediliyor. Bu bölgede endemik bitkiler olduğu söyleniyor. Orman Bakanlığı da bunu biliyor ve bunun için ÇED raporu alınması gerekiyor. Bunun için bir çalışma yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Bilgimiz yok. Özel idareye gelen habere göre, alınmaya çalışılan izine göre burada maden ocağı açılmak isteniyor. Biz buna karşı çıkıyoruz.

"TAŞ OCAĞININ KURULMASINI İSTEMİYORUZ"

Bölgede yaşayan vatandaşlar da taş ocağını istemediklerini belirterek, daha önce açılan taş ocağı nedeniyle sorun yaşadıklarını ifade ettiler.

Sorgun Köyü Muhtarı Yusuf Tanrıöver, şöyle konuştu:

"Buraya yıllar önce de taş ocağı kurulmuştu. Sebzemizden, meyvemizden bayağı bir zaiyat yaşadık. Tüm duman bize ve çevre köylere gidiyor. O yüzden biz taş ocağının kurulmasını istemiyoruz. Adam sabah evinin önünde oturup kahvaltını yapacak ama dumandan dolayı yapamıyor. Yollarda gelirken de sıkıntı yaşıyoruz. Patlama yapılıyor ve yollarda taşlar çıkıyor. Önceki ocağın açılmasında ben 5 saat yolda kaldığımı biliyorum. Jandarma yolu kesmiş, patlama olmamış. Bizi de bu sebepten dolayı bekletiyorlar. Ocağın kurulacağı yerde taşlar ağaçları parçaladı."

"TAŞLAR EVLERİN İÇİNE DÜŞÜYOR"

Aydınlar Köyü Muhtar Bayram Ali Canlı da, "Burada kurulacak olan taş ocağının köylerin her kesimine zarar vereceği belli. En fazla zarar da bizim mahallemizde görülür. Çatak ve Karacaağaç Mahallesi. Ya bu mahalleleri komple kaldıracaklar ya da taş ocağını iptal edecekler. Sağlık açısından da önemli. Toz, dumandan herkes rahatsız olacak. Dinamit atacaklar ve herkes rahatsız olacak. Evlere taş da düşebilir. Dinamit patlarsa kuzey yönünde patlar ve bizim de kuzey yönünde evlerimiz var. Zarar verecek olan şeyi kimse istemez" dedi.

Horzum köyünde yaşayan Hüseyin Doruk ise "Buradaki ocak önce özel bir şirket tarafından açıldı. Çalışamadılar ve bıraktılar. Şimdi yeni bir şirket kiralamak için orayı alıyor. Orada dinamit patlatmadan, köylerle ilişkilerini kesmeden mümkün değil. Oradan çıkan taşlar evlerin içine düşüyor. Çalışma alanları en uzak mahalleye 50 metre. 2 mahallenin içerisinde taş alınacak. Bunun da çevresel etkileri ortada” ifadelerini kullandı.

"TAŞ OCAĞINDAN ETKİLENECEK YAKLAŞIK 10 KÖYÜMÜZ VAR"

CHP Erfelek İlçe Başkanı Soner Öztürk ise şu ifadeleri kullandı:

Taş ocağından etkilenecek yaklaşık 10 köyümüz var. Burada kum ve çakıl ocağı yapılmak isteniyor ve bu ormanların yarılması isteniyor. İl genel meclisi üyelerimize `burada kum ve çakıl ocağı yapılabilir` diye bir yazı gelmiş. Biz de bu duruma Erfelek halkı ve köylüler olarak karşı çıkıyoruz çünkü doğa katlediliyor. Bu bölgede endemik bitkiler olduğu söyleniyor. Orman Bakanlığı da bunu biliyor ve bunun için ÇED raporu alınması gerekiyor. Bunun için bir çalışma yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Bilgimiz yok. Özel idareye gelen habere göre, alınmaya çalışılan izine göre burada maden ocağı açılmak isteniyor. Biz buna karşı çıkıyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA