3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN MÜLAKAT SKANDALININ BELGELERİNİ ANKA İLE PAYLAŞTI: “İNSANLARIN EKMEĞİNE GÖZ KOYANLARSINIZ. YATACAK YERİNİZ YOK”


CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşanan “mülakat skandalını” belgeleriyle ortaya koydu. Öztürkmen`in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, 19 Ağustos 2023`te yapılan sınavda 91, 90, 88, 86 gibi puanlar almasına karşın adayların girdiği sözlü mülakatta başarısız olduğu görülüyor. Bu duruma tepki gösteren Öztürkmen, bunun gibi birçok örnek olduğunu ifade ederek, “Gece gündüz ders çalışmışlar, siz bunları bizden değildir diye eliyorsunuz. Siz Ahmed Arif`in şiirinde belirttiği gibi ‘Engerekler ve çiyanlarsınız. İnsanların aşına, ekmeğine, geleceğine göz koyanlarsınız. Yatacak yeriniz yok” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2024 Cumartesi 11:18   Okunma : 20

MERVE GÜVEN

(ANKARA) CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşanan “mülakat skandalını” belgeleriyle ortaya koydu. Öztürkmen`in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, 19 Ağustos 2023`te yapılan sınavda 91, 90, 88, 86 gibi puanlar almasına karşın adayların girdiği sözlü mülakatta başarısız olduğu görülüyor. Bu duruma tepki gösteren Öztürkmen, bunun gibi birçok örnek olduğunu ifade ederek, “Gece gündüz ders çalışmışlar, siz bunları bizden değildir diye eliyorsunuz. Siz Ahmed Arif`in şiirinde belirttiği gibi ‘Engerekler ve çiyanlarsınız. İnsanların aşına, ekmeğine, geleceğine göz koyanlarsınız. Yatacak yeriniz yok” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşanan “mülakat skandalının” belgelerini ANKA Haber Ajansı`na paylaştı.

Öztürkmen`in paylaştığı belgelere göre; örneğin idari işler müdürlüğü poziyonu için yazılı sınavdan 91 puan alan kişilerin mülakatta “başarısız” olduğu görüldü. Yine belgelere göre, ilinde 1`inci olan adayın dahi mülakatta verilen düşük puanla “başarısız” sayıldığı, başka bir ilde yazılı sınavda ilk 3 sırada olan adaylardan hiçbirinin de mülakatta kazanamadığı ortaya çıktı.

``Mülakat skandalını” ortaya çıkaran ve belgelerini ANKA Haber Ajansı`na paylaşan Öztürkmen, “Adalet ve Kalkınma Partisi daha doğrusu ‘Aldatma ve Kandırma Partisi` hala halkı aldatmaya ve kandırmaya devam ediyor” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 14 Mayıs seçim süreci öncesi “ Kamuda mülakatı kaldıracağız” sözlerini anımsattı.

Öztürkmen, 19 Ağustos 2023`ye yapılan Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Yazılı Sınav Sonuç Belgeleri`nden bazı örnekler vererek durumun boyutunu gözler önüne serdi. Öztürkmen, yazılı sınavda 91 alan idari işler müdürünün mülakatta elenmesini örnek göstererek “Yazılı sınavda başarılı olarak kazanmış olmasına rağmen ‘bizden misin`i denedikleri adam kayırmaca mülakat sınavında atanmaya hak kazanamadınız diye elenmiş” dedi.

Öztürmen yine aynı sınavda 90 alarak başarılı olan Yazı İşleri Müdürü`nün “atanmaya hak kazanamadınız” diyerek mülakatta elendiğini aktardı. Konuya dair sayısız örnek olduğunu söyleyen Öztürkmen, yazılı sınav sonuçları 88, 86, 85 puan alıp başarılı olan ama buna karşın mülakatta elenen adaylardan örnekler vererek “Bundan Türkiye`nin her ilinde var. Gaziantep`te 92 almasına rağmen atanamayıp 76 alanın atandığına dair de örnek var elimizde” diye konuştu.

``ENGEREKLER VE ÇİYANLARSINIZ...``

Sınavda başarılı olan vatandaşların kendisine anlattıklarını aktaran Öztürkmen, şöyle konuştu:

“Diyor ki; ben yıllardır filan adliyede zabit katibi olarak çalışıyorum. Yazılı sınavdan 90 almama rağmen ne yazık ki mülakatta elendim. Benim yerime 76 alan atandı. Bir başkası il birincisi olmuş ama diyor ki; ben 85 puanla il birincisi olmama rağmen benim yerime 76 puanla son sıradaki kişi atanmış. Yazık, günah değil mi? Vicdanınız sızlamıyor mu? Bunlar kendilerince ailelerinin geleceğine umut bağlamışlar, gece gündüz ders çalışmışlar, siz bunları bizden değildir diye eliyorsunuz. Siz Ahmed Arif`in şiirinde belirttiği gibi engerekler ve çiyanlarsınız. İnsanların aşına, ekmeğine, geleceğine göz koyanlarsınız. Yatacak yeriniz yok.” .






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA