6 Mayıs 2024 Pazartesi


15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER`İN DİNLEDİĞİ BESİCİ: İKİ HAFTADA YEM FİYATLARINA YÜZDE 30-40 ZAM GELDİ. KIRMIZI ETE BİRİLERİNİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR. DESTEKLEYEN KİMSE YOK


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`e sorunlarını anlatan besici,

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 14:28   Okunma : 175

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`e sorunlarını anlatan besici, "İki hafta boyunca yem fiyatlarına baktığınız zaman yüzde 30 yüzde 40 civarında zam geldi. Hal böyle olunca fiyatlarda ister istemez artış oldu. Kesimhane fiyatları arttı, ama bu seferde Rekabet Kurumu mu bakanlık mı artık neresiyse et fiyatlarının kesimhanede neden arttığını araştırmaya başlıyor. Araştıracağınız kısım, mazot fiyatı niye arttı, yem fiyatı niye arttı, veterinerlik maliyetlerimiz niye arttı, ilaç fiyatı niyeti arttı? Siz başta sektörün diğer dinamiklerini kontrol altına alın. Fiyatta bir istikrar sağlayın. Kırmızı ete birilerinin sahip çıkması gerekiyor. Kırmızı eti destekleyen kimse yok" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdeli besicinin sorunlarını dinledi. Besici, yem fiyatlarına gelen zamlardan yakındı. Besici Gürer`e şunları söyledi:

“İki hafta boyunca yem fiyatlarına baktığınız zaman yüzde 30 yüzde 40 civarında zam geldi. Hal böyle olunca fiyatlarda ister istemez artış oldu. Kesimhane fiyatları arttı ama bu sefer de Rekabet Kurumu mu, bakanlık mı artık neresiyse et fiyatlarının kesimhanede neden arttığını araştırmaya başlıyor. Araştıracağınız kısım, diğer kısım; mazot fiyatı niye arttı, yem fiyatı niye arttı, veterinerlik maliyetlerimiz niye arttı, ilaç fiyatı niyeti arttı? Bizim geçen sene çoğunu 200 liradan aldığımız katkı maddesi dediğimiz vitamin, mineral desteklerini 700 liradan alıyoruz şu an. Fiyatlar yüzde 100, yüzde 200 üzerinde artış gösterirken et fiyatının sabit kalması olabilecek bir şey değil. Fiyata yüzde 10 -15 zam geldi bir hafta içerisinde.”

Gürer ise besiciye, “Girdi maliyetini düşürmüyorlar ama giderleri artan besicinin, üreticinin para kazanacağı zaman da önünü kesiyorlar” yanıtını verdi.

"KIRMIZI ETİ DESTEKLEYEN KİMSE YOK"

Besici, “Siz başta sektörün diğer dinamiklerini kontrol altına alın. Fiyatta bir istikrar sağlayın. Kırmızı ete birilerinin sahip çıkması gerekiyor. Kırmızı eti destekleyen kimse yok. Aynı şey süt içinde geçerli. Bugün süt para etmediği için birçok ineğin kesildiğini göreceksiniz maalesef ki... Veteriner maliyetleri artınca haliyle hastalıklar da geliyor. Çünkü, çiftçi tutup da veterineri çağırmaktan korkuyor. Çünkü bir veterinerin çiftliğe gelip gitmesi ciddi maliyet. Hal böyle olunca kendisi tedavisini yapmaya çalışıyor. Yapamayınca da bu sefer hastalık oluyor, hastalık olunca da o inek kesime gidiyor” diye konuştu.

Gürer, “Siz hem hayvancılık hem çiftçilik birlikte mi yapıyorsunuz yoksa yemi dışarıdan mı alıyorsunuz” diye sordu. Besici ise, “Bizde bitkisel üretim de var. Arpamızı kendimiz üretiyoruz” yanıtını verdi.

Gürer ise, “Yalnızca 12 ay yem veriyorsunuz yemin bir bölümü de ithal yem. Yem fiyatları dövize bağlı. Fiyat arttığında sizin giderler direkt katlanıyor. Hayvan refahını yeteri kadar sağlayabiliyor musunuz” diye sordu. Besici ise, “Mümkün olduğunca sağlamayı gayret ediyoruz. Çünkü, hayvan ne kadar refah içerisinde olursa bize kazanç sağlayacağından dolayı ön planda tutmaya çalışıyoruz. Sürekli temiz olsun, altına güzel kuru otlar atayım, bir şeyler yapayım dediğiniz zaman da bakım maliyetiniz artıyor" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA