6 Mayıs 2024 Pazartesi


15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘OKUL ÖNCESİ ÇOCUK GELİŞİMİ EĞİTİMİ KURSU`


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halkkent Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, meslek edindirme kursları sayesinde istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 0-72 aylık çocukların gelişimini önceleyen ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Kursu`nda teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, toplam 380 saatlik bir programın ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olup, kreş ve okul öncesi merkezlerde çalışma fırsatı yakalıyor.

 

Tarih : 18 Aralık 2023 Pazartesi 09:39   Okunma : 219

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halkkent Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, meslek edindirme kursları sayesinde istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 0-72 aylık çocukların gelişimini önceleyen ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Kursu`nda teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, toplam 380 saatlik bir programın ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olup, kreş ve okul öncesi merkezlerde çalışma fırsatı yakalıyor.

Çocuk Gelişimi Eğitim Kursu`nun yaklaşık olarak 2 ay önce başladığını ve 5 Ocak` ta da sonlanacağını aktaran Okul Öncesi Öğretmeni Zeynep Kazancı, “Okul Öncesi Çocuk Gelişim Eğitimi Kursu, 380 saatlik bir kurs. Özellikle 0- 72 ay arası çocukların her tür gelişme alanlarını geliştirmek için ne tür materyaller yapılabileceği ile ilgili bir kurs. Bu kurstan mezun olan arkadaşlarımız, aldıkları MEB onaylı sertifikalarla özel kreşlerde öğretmen yardımcısı olarak istihdam edilebilirler. Aynı zamanda açık öğretimde çocuk gelişimi okuyan kursiyerlerimiz var ve onlar aldıkları eğitimin yeterli olmadığını dile getiriyorlar. Burada teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de olduğu için, onlar da birtakım faaliyetlerle kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar” dedi.

“MERCEKLERLE BİRLİKTE HİZMETLER DAHA ULAŞILABİLİR BİR HALE GELİYOR”

Kurs bitiminde pozitif geri dönüşler olduğunu vurgulayan Kazancı, “Kursumuzda ağırlıklı olarak kadın kursiyerlerimiz var ve yalnızca istihdam amaçlı değil, kişisel gelişim için katılan kursiyerlerimiz de var. Kursumuza katılan kursiyerlerimizin birçoğu da potansiyel anne adayları ve kurs sayesinde daha bilinçli olacaklarını ya da daha bilinçli bir şekilde öğretmenlik yapabileceklerini düşünüyorlar” diye konuştu.

Verilen kursun ücretsiz bir hizmet olduğunu ve normal zamanda bu eğitimin online veya başka platformlarda yüksek maliyetler içerdiğini aktaran Kazancı, “Kursiyerlerimiz bu kursu online olarak ya da üniversitelerden para ödeyerek temin edebilirler, ama bu herkesin cebine uygun bir durum değil. Mahallelerde açılan Merceklerle birlikte, bu hizmet daha ulaşılabilir hale geliyor. Hatta kursiyerlerimizden bazıları ‘Benim durumum müsait, ama ben bu kadar iyi öğreneceğimi düşünmemiştim. Yüz yüze eğitim almak, öğrenmemde daha kalıcı olacak` şeklinde geri dönüşte bulunuyor” dedi.

“BU KURSTA ALDIĞIM EĞİTİM, YARDIMCI ÖĞRETMENLİK YAPARKEN BANA ÇOK FAYDA SAĞLAYACAK”

Çocukları çok sevdiğini ve çocuklarla iç içe olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren kursiyerlerden Merve Nur Elmas, “Çocukların hayatına dokunabilmek ve onlara bir şeyler katabilmek benim için çok önemli. Kendimi geliştirmek için de bu kursa geldim. Aynı zamanda hayalim olan bir meslek” diye konuştu.

Kurs için Tarsus`tan geliş gidiş yapan Elmas, Büyükşehir Belediyesi`nin sosyal medya sayfalarından kursun açıldığını görünce hemen başvuru yaptığını ve kabul edildiğini söyledi. Kursa başlarken ilk zamanlarında kaygılandığını da belirten Elmas, “Öğretmenimiz çok yardımcı oluyor. Öğrendikçe de daha çok yapabiliyoruz. İleride yardımcı öğretmenlik yaparken çok yardımı dokunacak” dedi.

“KURS SONUNDA ALDIĞIMIZ MEB ONAYLI SERTİFİKA HER YERDE KABUL GÖRÜYOR”

Kursiyerlerden Sena Göksu, eğitimin kendisi için çok iyi ilerlediğini ve çok güzel materyaller yaptıklarını kaydederek, “Burada öğrendiklerimi 4 yaşındaki oğlumla birlikte de yapıyoruz. Burada kazandığım deneyimi, oğlumla tekrar yapıp ekstra deneyimliyorum. Oğlum yaptığım oyuncaklarla oynuyor ve oyuncak alma derdim kalmıyor” dedi.

Kurs sayesinde çocuklarla iletişiminin daha iyi olduğunu da fark ettiğini söyleyen Göksu, şöyle devam etti:

“Açıkçası bu kursa gelmeden önce çok araştırdım. Çünkü bazı kurumların verdikleri belgeler her yerde geçerli olmuyor. Aynı zamanda maliyetleri çok yüksek olduğu gibi, online eğitimlerde materyal de yapamayacaktım. Buradan aldığımız sertifika Milli Eğitim Bakanlığı onaylı oluyor. Bizi işe alacak olanlar da bunu dikkate alıyor. Sertifikamız her yerde kabul görüyor.” 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA