3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSAZ ŞAHBAZ, SAĞLIK BAKANI KOCA İLE GÖRÜŞTÜ: “SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN NE KADAR KIRILGAN OLDUĞUNU, FELAKETLER KARŞISINDA TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SIKINTILAR YAŞANDIĞINI HATAY`DA GÖRDÜK”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Başta Hatay olmak üzere deprem bölgesinde yaşanan sağlık sorunlarını Bakan Koca`ya aktardıklarını belirten Aksaz Şahbaz, görüşmesinin ardından “Sağlıkta Dönüşüm`ün ne kadar kırılgan olduğunu ve yaşanan felaketler karşısında çok büyük kayıplar verdirildiğinde, telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşandığını biz Hatay`da gördük. Sağlık Bakanımıza Hatay`da yaşanan mağduriyetlerin tümünü ifade ettik” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 16:18   Okunma : 244

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Başta Hatay olmak üzere deprem bölgesinde yaşanan sağlık sorunlarını Bakan Koca`ya aktardıklarını belirten Aksaz Şahbaz, görüşmesinin ardından “Sağlıkta Dönüşüm`ün ne kadar kırılgan olduğunu ve yaşanan felaketler karşısında çok büyük kayıplar verdirildiğinde, telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşandığını biz Hatay`da gördük. Sağlık Bakanımıza Hatay`da yaşanan mağduriyetlerin tümünü ifade ettik” açıklamasını yaptı.

CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, bugün; CHP Hatay Milletvekili Asu Kaya, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve partililer ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Aksaz Şahbaz, görüşmesinin ardından; Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Aksaz Şahbaz, şunları söyledi:

Gerçekten çok zor durumda olduğunu, büyük yıkım yaşadığını ve sağlık sisteminde de bu yıkımın yansımalarının olduğunu gördük. Deprem bölgesindeki istatistiklere, rakamlara baktığımızda da deprem bölgesindeki yıkımın neredeyse yarısının Hatay bölgesinde gerçekleştiğini görüyoruz. Biz gittiğimizde, öncelikle birinci basamak sağlık hizmetlerini inceledik. Sağlıkta Dönüşüm`ün en büyük bedelinin, yaşanan böyle büyük bir afet sonrasında deprem bölgesinde yaşandığını gördük.

Çünkü Aile Sağlığı Merkezleri, deprem nedeniyle yıkılmıştı ve hekimlerin kendi imkanları ile kurmaya çalıştıkları sağlık merkezlerinin de çok yetersiz olduğunu gördük. Konteynerlerle hizmet vermeye çalışan sağlık emekçilerimiz ve sağlık hizmeti almaya çalışan halkımız, çok olumsuz koşullarda ciddi bir mağduriyet yaşanmaktaydı.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin yanında, ciddi bir ruh sağlığı problemi var. Bu konuda da bir ciddi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz.

İkinci basamak sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar var. Sağlık hizmetlerinin çabalarına rağmen henüz kapatılmış değil. Özellikle Antakya ve Defne bölgesinde, ikinci basamak sağlık hizmetleri de şu anda sıkıntılı. Üçüncü basamakta üniversite var, o da yetersiz.

Bütün bunlar oradaki sağlık sisteminin, yani Sağlıkta Dönüşüm`ün ne kadar kırılgan olduğu ve yaşanan felaketler karşısında çok büyük kayıplar verdirildiğinde, telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşandığını biz Hatay`da gördük.

Bunların üzerine ayrıca hijyen problemi var, barınma sorunları var ciddi anlamda. Uyuz gibi hastalıklarda çok ciddi yayılma var. Enkaz kaldırma aşamasında da asbest gibi, toz gibi çevre sağlığı sorunları var.

Kadın sağlığı, doğum, bebek izlemleri, aşılama gibi konularda da ciddi eksiklikler olduğunu gördük. Mağduriyet yaşandığını… Hatay ve Antakya bölgesinde neredeyse doğum yapılmıyor gibi, ikinci basamak sağlık hizmetleri veren hastanelerimizde.

Bütün bunları Sağlık Bakanımız ile görüşmek üzere randevu talep ettik. Sağ olsunlar kendileri bugün bize randevu verdiler. Güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Biz Sağlık Bakanımıza Hatay`da yaşanan mağduriyetlerin tümünü ifade ettik. Çözüm için diyalog içinde çalışmaya hazır olduğumuzu ve onun dışında da takipçisi olacağımızı da belirttik. Bundan sonra Hatay`ın ve deprem bölgesinin sağlık sorunlarının vi diğer sorunlarının; barınma gibi, ulaşım gibi, tarım gibi, hayvancılık gibi; tüm sorunlarının takipçisi olacağımızı da ifade ettik.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA