2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

KAYIHAN PALA: "ULUSLARARASI SERMAYEYE KAYNAK AKTARMAKTAN VAZGEÇİN, ŞEHİR HASTANELERİNİ KAMUNUN ÜSTÜNE YÜK OLMAKTAN ÇIKARIN"


CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Sağlık Bakanlığı`nın 2024 bütçesinin görüşmelerinde; "Şehir hastaneleri ile ilgili, bu konuda Türkiye`de çalışan çok sayıda uzman var bunlardan bir tanesi Prof. Dr. Uğur Emek`tir, bunun 25 yıllık maliyetinin 81.2 milyar dolar olacağını hesaplıyor. 2045 yılına kadar bu ödemeyi yapacağız değil mi? Uluslararası sermayeye kaynak aktarmaktan vazgeçin, şehir hastanelerini kamunun üstüne yük olmaktan çıkarın. Bu sizin de bizim de çocuklarımızın geleceği açısından, Sağlık Bakanlığı bütçesi açısından büyük bir tehdittir" dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 14:50   Okunma : 285

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Sağlık Bakanlığı`nın 2024 bütçesinin görüşmelerinde; "Şehir hastaneleri ile ilgili, bu konuda Türkiye`de çalışan çok sayıda uzman var bunlardan bir tanesi Prof. Dr. Uğur Emek`tir, bunun 25 yıllık maliyetinin 81.2 milyar dolar olacağını hesaplıyor. 2045 yılına kadar bu ödemeyi yapacağız değil mi? Uluslararası sermayeye kaynak aktarmaktan vazgeçin, şehir hastanelerini kamunun üstüne yük olmaktan çıkarın. Bu sizin de bizim de çocuklarımızın geleceği açısından, Sağlık Bakanlığı bütçesi açısından büyük bir tehdittir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Sağlık Bakanlığı`nın 2024 bütçe teklifi görüşülüyor. Görüşmelerde CHP Grubu adına Bursa Milletvekili Kayıhan Pala konuştu. Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın sunumunun çok iyi bir propaganda sunumu olduğunu ifade ederek özetle şunları söyledi:

"TÜRKİYE`DE 4 HASTANENİN FAY HATTI ÜZERİNDE OLDUĞU AÇIKLANDI LÜTFEN BUNLARI AÇIKLAYIN VATANDAŞIN BUNU BİLMEYE HAKKI VAR"

"Dirençli bir sağlık sistemine ihtiyacımız var ülkemiz maalesef deprem ülkesi. 2012 yılından beri depreme dayanıksız olduğu bilinen hastanelerin çalışmasına neden izin verdiniz? TMMOB raporlarına rağmen uygun olmayan zeminde neden hastane inşa edilmesine izin verdiniz? Türkiye`de 4 hastanenin fay hattı üzerinde olduğu açıklandı, bir tanesi de Bursa`da, lütfen bunları açıklayın vatandaşın bunu bilmeye hakkı var. Örneğin ben fay hattında olan hastaneden yararlanmak istemeyebilirim.

"ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIK BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ REHİN ALMIŞ DURUMDA BUGÜN İTİBARİYLE"

Bursa Şehir Hastanesi`ni şehrin dışına yaptınız, Bursa Şehir Hastanesi`ne raylı sistemi götürmek için 2 milyarlık bir yatırım yaptınız. 2 milyarlık yatırımla raylı sistemi götürmek yerine şehir içine hastane yapılacak olsa sizin ihale bedelinizdir. 2 bin 300 yataklı hastane yerine bin 700 yataklı 3 tane hastaneyi şehrin içine yapabilirdik. Bunlar toplum yararına yatırımlar değil. 2024 bütçesine baktığımızda kullanım bedelinde yüzde 108`lik bir artış öngörüyorsunuz, hizmet bedelinde bu artış yüzde 38, aradaki bu kadar büyük fark nerede kaynaklanıyor? Öyle anlaşılıyor ki buradaki hastanelerin döner sermayesine daha fazla yüklenilecek, o da döner sermaye kaynaklarının dağılımında daha fazla problem yaratma potansiyeline sahip. Şehir hastaneleri Sağlık Bakanlığı bütçesini rehin almış durumda bugün itibarıyla. Sizin rakamlarınıza göre bütçenin yüzde 11`inde fazlasını 14 hastaneye veriyorsunuz geri kalan yüzde 90 ile 900 küsur hastaneye, 8 bin aile sağlığı merkezi, 800 binin üzerinde sağlık çalışanının ücretini ödemeye çalışıyorsunuz. 2019 Sayıştay Raporu`nda Yozgat`taki Şehir Hastanesi ile Yozgat Sorgun`daki çamaşır yıkatma ortalama birim fiyatı arasındaki 14 fiyat farkı var. Aynı çamaşır aynı şirkete yıkatılıyor, şehir hastanesi 14 kat daha fazla para ödüyor. Ne yaptınız, bunun yanıtını öğrenmek isterim.

"ULUSLARARASI SERMAYEYE KAYNAK AKTARMAKTAN VAZGEÇİN, ŞEHİR HASTANELERİNİ KAMUNUN ÜSTÜNE YÜK OLMAKTAN ÇIKARIN"

Şehir hastaneleri ile ilgili, bu konuda Türkiye`de çalışan çok sayıda uzman var bunlardan bir tanesi Prof. Dr. Uğur Emek`tir, onun 25 yıllık maliyetinin 81.2 milyar dolar olacağını hesaplıyor. 2045 yılına kadar bu ödemeyi yapacağız değil mi? Uluslararası sermayeye kaynak aktarmaktan vazgeçin, şehir hastanelerini kamunun üstüne yük olmaktan çıkarın. Bu sizin de bizim de çocuklarımızın geleceği açısından, Sağlık Bakanlığı bütçesi açısından büyük bir tehdittir. Buradan açıklayın, ‘kapatılan devlet hastanelerinin tamamını açacağım` deyin. Bursa merkezde devlet hastanesi kalmadığı için insanlar çok zorlukla oraya ulaşmaya çalışıyorlar, oraya ulaşamadıkları için de özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Kamunun bıraktığı boşluğu özel sektör doldurmaya çalışıyor.

"AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN DE SAĞLIK BAKANLIĞI BİNALARI HALİNE GETİRİLMESİ LAZIM"

Aile hekimliği sisteminde ciddi bir sorun var. Bir aile hekimine 2 bin 700 kişi vererek sistemin doğru düzgün çalışmasını sağlayamazsınız. Bunu önce 2 bin kişiye sonra bin 50 kişiye indirmek lazım. Aile sağlığı merkezlerinin de Sağlık Bakanlığı binaları haline getirilmesi lazım. Buraların hekimler tarafından kiralanan binalar biçiminde olması oradaki kamu hizmetini sıkıntıya sokan bir yaklaşımdır. Birinci basamakta performans aile hekiminin baktığı hasta üzerinden verilemez.

"KUDUZDAN ÖLENLER VAR, BU BENCE UTANÇ KAYNAĞIDIR BU YÜZYIL AÇISINDAN"

Covid-19`un dağılımlarını hala açıklamadınız yani yaşa, cinsiyete, mesleğe, ile, sosyal sınıfa göre niye açıklamadığınızı hala anlamadık. Kızamık olgu sayısındaki polemik hala devam ediyor, açıklamıyorsunuz. Kuduzdan ölenler var, bu bence utanç kaynağıdır bu yüzyıl açısından. Uyuzla ilgili açıklamalarınız da tatmin edici değil. Hatay`da çok ciddi, beklenenden fazla uyuz vakası olduğunu gözlemiş biriyim. Türkiye`deki aşıların etkinliği ile ilgili hiçbir açıklama yapmadınız. Neden çocuklar için aşı getirmediniz, bunu açıklamadınız. Yeni aşı versiyonlarını, özellikle risk grupları için neden getirmiyorsunuz? Bunların da yanıtlarını vermeniz lazım. Söz verdiniz geçen yıl, hala HPV aşısını uygulamaya koymadınız. Ambulanslarla ilgili nüfusu en fazla ile baktığımızda ciddi problemler var. ‘Koruyucu hizmetlere aktardığımız kaynağı sürekli artırıyoruz` dediniz sizin verdiğiniz verilere göre azaltıyorsunuz. Sizin verdiğiniz verilere göre tedavi edici hizmetleri destekliyorsunuz. Bu Türkiye açısından kabul edilebilir değil. Sağlık çalışanlarının temel taleplerini bugün karşılamıyorsunuz. Can, iş, gelir güvencesi ve mesleki bağımsızlıkla ilgili sorunlar var. En düşük aylık gelir yoksuluk sınırının hala çok altında. Aylık gelirin tamamı emeklilik dönemine yansımıyor siz de biliyorsunuz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA