2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

ANKARA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KILINÇ: "AFET BÖLGESİNDE ÇİFTÇİLERİN TOPRAKLARINI TERKETMEMESİ İÇİN GEREKLİ DESTEKLER SAĞLANMALI"


Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması , çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 17:27   Okunma : 289

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, afet bölgesindeki çiftçilerin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanması, çiftçilerin barınma sorunlarının giderilmesi, hayvanları için çadır ağıllar kurulması gerektiğini söyledi. Kılınç, çiftçilere verilen desteklerin artırılmasını istedi.

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, deprem bölgesindeki yetiştiricilerine yapılacak yardımlar ve alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılınç, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“YETİŞTİRİCİLERİN ŞU AN EN ACİL İHTİYACI ÇADIR AĞILLARIN KURULMASI”

“Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde, yetiştiricilerin şu an en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ağılların kurulması. Çadır ağıllar sadece deprem dönemi için değil, her zaman ihtiyaçtır. Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin, riskli dönemler dışında da çadır ağıl kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çadır ağıllarda hayvanlar için ısı sorunu olmaz. Güvenlik açısından hayvanlar için en iyi barınma tipi çadır ağıllardır. Tüm yetiştiricilerimizin çadır ağıllara geçmelerini tavsiye ederiz.

“HAYVANLARIN ÇOK ACİL BİÇİMDE YEM İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI GEREKİR”

Kırsal alanda kalan deprem bölgelerinde yetiştiricilerin diğer ihtiyaçları ise yem ve ilaç. Katkılar yapıldı ancak bu katkıların sürekli olması gerekiyor. Bakanlığın yetersiz kaldığı alanlarda meslek odaları ve sivil toplum olarak boşlukları doldurabiliriz. Hayvanların çok acil biçimde yem ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Bu dönemde bulaşıcı hastalıklar ve diğer tehlikelere karşı veteriner takviyesi ve ilaç takviyesi de bölgeye acil olarak yapılmalıdır.

“ÇİFTÇİLERİN BARINMA SORUNLARI ACİLEN GİDERİLMELİ”

Çiftçiler topraklarını terk etmemeli. Bir çiftçi bile Türkiye`nin tarım girdisi açısından çok önemli. Unutmayalım, çiftçi toprağını terk ederse bir daha geri dönemeyebilir. Küçük çiftçi Türkiye`nin tarım ekonomisi açısından dinamik bir alanda bulunuyor. Böylesi bir krizde yapılması gereken ilk iş, çiftçinin topraklarını terk etmemesi için gerekli desteklerin sağlanmasıdır. Çiftçilerin barınma sorunları acilen giderilmeli, hayvanları için çadır ağıllar kurulmalı, yem ve ilaç takviyesi sürekli olarak yapılmalı; çiftçilere verilen destekler bu dönemde arttırılmalı.”

“DEĞERİNİN ALTINDA ALMAK İSTEYEN ALICILARA DİKKAT”

Kılınç, bölgede zor durumda kalan yetiştiricilerin ellerindeki hayvanları değerinin çok altında satın almak isteyen alıcılara da dikkat çekti. Bölgeyi gezerek, hayvanları satın almak isteyen bu kişilere karşı dikkatli olunmasını isteyen Kılınç, “Yetiştiriciler hayvanlarını satmak istiyorlarsa Et ve Süt Kurumu ile TİGEM`e başvursunlar” uyarısında bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA