2 Mayıs 2024 Perşembe


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

ERDOĞAN: KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZDIR. İŞTE ONUN BEDELLERİNİ ÖDÜYORUZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye`de, “Çıkmış bir tanesi, ‘Kızılay nerede` diyor. ‘Ne çadırını ne yemeğini görmedik` diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Günde yaklaşık 2,5 milyon insana bu Kızılay, yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu” dedi. Erdoğan, “Adana`da bir tanesi çıkmış, ‘Kentsel dönüşüme biz karşıyız` diyor. Kim bu? CHP`den bir belediye başkanı. Ben, belediye başkanlığı yaptım İstanbul`da. Kentsel dönüşüm denilen olay, olmazsa olmazdır. İşte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarıma, ‘Ne olur bize yeni yeni bedeller ödetmeyin`. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım” diye konuştu.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 16:47   Okunma : 85

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Osmaniye`de, “Çıkmış bir tanesi, ‘Kızılay nerede` diyor. ‘Ne çadırını ne yemeğini görmedik` diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Günde yaklaşık 2,5 milyon insana bu Kızılay, yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu” dedi. Erdoğan, “Adana`da bir tanesi çıkmış, ‘Kentsel dönüşüme biz karşıyız` diyor. Kim bu? CHP`den bir belediye başkanı. Ben, belediye başkanlığı yaptım İstanbul`da. Kentsel dönüşüm denilen olay, olmazsa olmazdır. İşte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarıma, ‘Ne olur bize yeni yeni bedeller ödetmeyin`. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açan 6 Şubat depremleri ve dün akşam saatlerinde Hatay`da meydana gelen depremlerin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte bugün Osmaniye`de incelemelerde buldu. Erdoğan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Dün, Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depreme biz de Kahramanmaraş`ta yakalandık. Maalesef bu depremde de kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. 6 Şubat`tan bu yana ardı ardına yaşadığımız depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında sona geldikçe maalesef acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor. Son tespitlerimize göre, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı. Osmaniye`de bin 30 vatandaşımız defnedilirken 2 bin 606 vatandaşımız yaralandı. Bu vesileyle bir kez daha depremde vefat eden kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum.

Dün Hatay ve Kahramanmaraş`ı tekrar ziyaret ettik. Her ne kadar birileri önemsizleştirmek istese de sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biri ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir.

“ÇIKMIŞ BİR TANESİ, ‘KIZILAY NEREDE` DİYOR. BE AHLAKSIZ, BE NAMUSSUZ, BE ADİ. GÜNDE YAKLAŞIK 2,5 MİLYON İNSANA KIZILAY, YEMEĞİNİ ULAŞTIRIYOR”

Gerek depremin etkilediği bölgenin genişliği gerekse çetin kış koşulları ilk etapta çalışmalarımızı zorlaştırmış olsa da deprem anından itibaren tüm imkanlarımız şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Afet bölgesinin tamamına ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon gibi toplam 13 bine yakın iş makinesi sevk ettik. Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ‘Devlet yok, iktidar yok` diyorlarsa da bunların gören gözü kör, duyan kulağı sağır, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla, tüm güvenlik güçleriyle beraber 11 ilimizde yerini almıştır. Arama-kurtarmadan destek, yardım, güvenliğe kadar tüm hizmetler için 271 bin görevlimizle vatandaşlarımızın imdadına koştuk. Yardımların ulaştırılması, yaralılarımızın sevki, vatandaşlarımızın tahliyesi ve asayiş hizmetlerimizin temini için elimizdeki tüm imkanları kullandık. Bu süreçte farklı kurumlarımıza ait 38 gemi, 77 uçak, 120 helikopter, 45 insansız hava aracından bilfiil istifade ettik. Ayrıca depremzedelerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri aldık. Ama terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi, ‘Kızılay nerede` diyor. ‘Ne çadırını ne yemeğini görmedik` diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Günde yaklaşık 2,5 milyon insana bu Kızılay, yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Yani bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak, yenilir yutulur bir şey değildir.

Bölgeye sevk edilen 300 bin çadırın kurulumu ile toplam 3 milyon 265 bin battaniyenin, 310 bin ısıtıcının dağıtımı gerçekleştirildi. Kulaklarınız duyuyor mu acaba? İnanın, bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. Çünkü bunlar kördür, sağırdır. Hâlihazırda 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynırlarda. İşte burada da şimdi önünden geçtik, konteynırlarımız yerleştiriliyor ve kısa zamanda bunlar yerleşecek ve buralarda da çadırlardaki vatandaşlarımızın belli bir kısmı yerleşmiş olacak. 376 bin vatandaşımız ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı`mıza bağlı yurtlarda ikamet ediyor.

Osmaniye`de 14 bin 450 personelle arama-kurtarma, yardım ve destek çalışmalarını yürüttük. Şehrimizde 132 arama-kurtarma aracı, 74 ambulans, 408 iş makinesi görev yaptı, hâlâ yapıyor. Osmaniye`de 4 bin 500 vatandaşımızı başka illere tahliye ettik. Şehrimizdeki 27 bine yakın vatandaşımızı çadırkentlerde, 19 bini aşkın vatandaşımızı da Milli Eğitim Bakanlığı`mıza bağlı binalar ile yurtlarda barındırıyoruz. Hâlen altyapı çalışmaları süren konteynır kentimiz de yakında hizmete girecek.

Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürütebilmeleri için kendilerine her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Kalıcı konut inşası için adımları atmaya başladık. Bir yıl içerisinde biz bu kalıcı konutları yetiştireceğiz ve vatandaşlarımızı da bu kalıcı konutlara yerleştireceğiz.

“OSMANİYE`DE 9 BİN 550 KONUTLA İŞE BAŞLIYORUZ”

Şimdiye kadar, deprem bölgesindeki illerimizde 4 milyon 223 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 123 bin binanın incelemesi yapıldı. Bunlardan 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Osmaniye`de de 5 bin 175 binadaki 14 bin 424 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Osmaniyeli kardeşlerimiz, tüm bu raporlara e-Devlet üzerinden kimlik numaralarıyla ulaşabilirler. Tabii biz, ağırına hafifine bakmadan şehirlerimizi bütünüyle yeniden inşa edecek bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Dün Hatay`da, mart ayında temelini atarak işe başlayacağımız ilk 200 bin konutumuzun müjdesini vermiştik. Osmaniye`de de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz.

Bugün bir müjde de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, ilk etapta Osmaniye`de bin 361, Adana`da 701, Adıyaman`da 8 bin 21, Diyarbakır`da 2 bin 927, Elazığ`da 386, Hatay`da 14 bin 141, Kahramanmaraş`ta 12 bin 135, Kilis`te bin 2, Malatya`da 17 bin 990, Şanlıurfa`da 2 bin 54, Gaziantep`te 9 bin 130 olmak üzere toplamda 70 bin köy evimizi ahırıyla, bahçesiyle, parkıyla kendi özgün mimarisine uygun şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Böylece sadece mart ayında, 200 bini konut ve 70 bini köy evi olmak üzere toplam 270 bin vatandaşımızı, ailesiyle birlikte ev sahibi yapmak için ‘bismillah` demiş olacağız.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DENİLEN OLAY, OLMAZSA OLMAZDIR”

Özellikle 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında attığımız adımların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu tecrübe etme fırsatı bulduk, kentsel dönüşüm projeleriyle. İşte Adana`da bir tanesi çıkmış, ‘Kentsel dönüşüme biz karşıyız` diyor. Kim bu? CHP`den bir belediye başkanı. Ben, belediye başkanlığı yaptım İstanbul`da. Kentsel dönüşüm denilen olay, olmazsa olmazdır. İşte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarıma, ‘Ne olur bize yeni yeni bedeller ödetmeyin`. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım. Bunu gerçekleştirmemiz lazım ki yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyuyabilelim.

Kentsel dönüşüm projeleriyle TOKİ vasıtasıyla yürütülen toplu konut hamlelerinin önemini bir kez daha idrak ettik. Depremin etkilediği bölgelerde tek bir TOKİ binası dahi yıkılmadı. Ülkemizin dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız, TOKİ`nin inşa ettiği konutlarda artık kendilerini daha güvenli hissediyor. Aynı şekilde, çeşitli engelleme girişimlerine rağmen kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz binalarda yaşayan insanlarımız bizlere dua ediyor. Bundan sonraki süreçte her iki konuda da daha kararlı davranacağız. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ve ona göre de adımlarımızı atacağız.

“CAN KAYIPLARINDA İHMALİ OLANLAR VARSA BUNLARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Kayıplarımızı geri getiremesek de devletimiz, yıkılanın yerine daha iyisini, daha güzelini, daha dayanıklısını yapmaya muktedirdir. Osmaniyeli kardeşlerime çağrım şudur; devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara lütfen prim vermeyin. Depremi bahane ederek açıkça Türkiye düşmanlığı yapanlara asla kulak asmayın. Yasımıza, acımıza, toprak altında yatan canlarımıza hürmeti olmayan fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemesine lütfen müsaade etmeyin. Nasıl daha önceki depremlerde, sellerde, yangınlarda hiçbir insanımızı aç, açıkta bırakmadıysak devletimiz depremzedelerimizin de yanındadır. Yaşanan can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa bunların hesabını hukuk önünde sormak da boynumuzun borcudur. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Osmaniyeli kardeşlerimden müsterih olmalarını, gönüllerini ferah tutmalarını, devletlerine güvenmeye devam etmelerini bekliyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA