5 Mayıs 2024 Pazar


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

RTÜK, TARIM BAKANLIĞI`NIN AKP`NİN “TÜRKİYE YÜZYILI” SLOGANININ YER ALDIĞI ÖNCELİKLİ YAYINININ, TV KANALLARINDA YAYINLANMASINA KARAR VERDİ


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Tarım ve Orman Bakanlığı`nın, AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine atıf yapılan Çiftçi Kayıt Sistemi`nin güncellenmesi ile ilgili “öncelikli yayınının”; TV kanallarında yayınlanmasına oyçokluğu ile karar verdi. “Öncelikli yayında”, “İki günlük iş, iki dakikada bitiyor. Türkiye Yüzyılı`nda tarımda dijital dönüşüm devam ediyor” deniliyor.

 

Tarih : 18 Ocak 2023 Çarşamba 17:09   Okunma : 99

DİLAN KUTLU 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Tarım ve Orman Bakanlığı`nın, AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine atıf yapılan Çiftçi Kayıt Sistemi`nin güncellenmesi ile ilgili “öncelikli yayınının”; TV kanallarında yayınlanmasına oyçokluğu ile karar verdi. “Öncelikli yayında”, “İki günlük iş, iki dakikada bitiyor. Türkiye Yüzyılı`nda tarımda dijital dönüşüm devam ediyor” deniliyor.

RTÜK, bugünkü toplantısında; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili öncelikli yayın talebinin, TV kanallarında yayınlanmasına oyçokluğu ile karar verdi. Kamu spotunda, AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” belgesine doğrudan atıf yapıldığı görüldü.

Kamu spotu videosunda, bir çiftçi “Bu sene bereketli geçecek inşallah. Pamuk ekeceğiz ya Çiftçi Kayıt Sistemi`ne bildirmek lazım. Çayımı içeyim de şehre doğru yola koyulayım. En az iki günlük işim var” diyor. Torunu ise çiftçiye “Dur dede, bekle. Ne işimiz var şehirde? Sen çayını iç, ben hallederim o işleri” yanıtını veriyor.

Videoda “Çiftçi Kayıt Sistemi güncellendi. Artık başvuru şartları ve süreç çok daha kolay. Çiftçilerimiz e-Devlet üzerinden hiçbir yere gitmeden Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerini yapabiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan, ürün güncellemesi yapacak tüm çiftçilerimiz bu hizmetten yararlanabiliyor. İki günlük iş, iki dakikada bitiyor. Türkiye Yüzyılı`nda tarımda dijital dönüşüm devam ediyor” ifadeleri kullanılıyor.

MEVZUAT NE DİYOR?

Kamu Spotları Yönergesi`nin 4. maddesi; “Kamu spotlarında siyasi partilerin resmi sembolleri ile siyasi partilere ait logo, şekil, slogan gibi çağrışım unsurlarına yer verilemez” hükümlerini içeriyor.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 21 Haziran 2021 yılında devreye alınan ve üreticilerin arazilerinde yaptıkları bitkisel üretim faaliyetlerinin kayıt altına alınarak, tarımsal destek ödemelerinin yapıldığı idari kayıt sistemidir.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA