2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

ÇORLU TREN KATLİAMI DAVASI ÖNCESİNDE AİLELER, MAHKEME ÖNÜNE KADAR YÜRÜDÜ


Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018`de meydana gelen ve 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin 13 sanıklı davanın 12. duruşması başladı. Aileler, dava öncesinde Çorlu Santral`dan başlayarak, “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganlarıyla duruşmanın yapılacağı salona kadar yürüdü.

 

Tarih : 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:53   Okunma : 295

Haber: ÇAĞATAN AKYOL / FAHRETTİN ÖZTÜRK - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU 

Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018`de meydana gelen ve 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin 13 sanıklı davanın 12. duruşması başladı. Aileler, dava öncesinde Çorlu Santral`dan başlayarak, “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganlarıyla duruşmanın yapılacağı salona kadar yürüdü.

Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018`de meydana gelen, 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılamanın 12. duruşması, bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başladı. Duruşma öncesinde aileler, Çorlu Santral önünde bir araya gelerek duruşmanın yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi`ne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katıldı.

Aileler, yürüyüş sırasında, katliamda yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla “Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet”, “Çorlu`nun hesabı sorulacak” ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganları attı. Duruşmanın yapılacağı yere ulaşan aileler, katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini okuyarak hep bir ağızdan “Burada” dedi.

MISRA ÖZ: YARGI ADINA BAĞIMSIZ DAVRANMAYANLARA DA HESABINI SORACAĞIZ

Katliamda oğlu Oğuz Arda Sel ile eski eşi Hakan Sel`i kaybeden Mısra Öz, mahkeme salonu önünde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu`nun tutuklanıp ardından tahliye edilmesine tepki gösterdi. Öz, şunları söyledi:

“Biz evlatlarımızı 5 yıldır toprağın altından seviyoruz. Biz her duruşmada katillerin pankartlarını, isimlerini ellerimizde taşıyoruz. Gerçek sorumluların, sorumluluğunu bilmeyerek iş yapanların neticesinde evlatlarımızı kaybettik. Vazgeçmeyeceğiz davamızdan. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Hatta bu kararları vermeyip 5 yıldır adalet peşinde bizleri koşturanların da ihtiyacı olacak. Biz katillere de yargı adına bağımsız davranmayanlara da hesabını soracağız. Evlatlarımız, bizim evlatlarımız. Eğer bugün buradaysak yarın sizin evlatlarınız mezarda olmasın diye tüm çabamız. Katiller hesap vermedikçe biz sevdiklerimizi, sizler sevdiklerinizi kaybetmeye devam edeceksiniz. Bugün Mümin Karasu içeride bütün sanıkların işaret ettiği asıl kişi Mümin Karasu, 5 yılın sonunda ilk defa yargının karşısında hesap verecek. Gerçek sorumluları korumaktan vazgeçene kadar biz burada olacağız.”

ZELİHA BİLGİN: ADALETİ UYANDIRACAĞIZ

Katliamda kardeşlerini, yeğenini ve kızını kaybeden Zeliha Bilgin de “Adalet uyuyor. Adalet uymaya devam ediyor ama bizler burada olduğumuz sürece adaleti uyandıracağız. Bir gün bu haklı davamızda haklı çıkacağız. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

AİLELERDEN SANIKLARA TEPKİ: AYNI ACILARI YAŞAMADAN ÖLMEYİN

Zeliha Bilgin, duruşmanın yapılacağı konferans salonuna girdiğinde, kızının o gün üzerinde parçalanan pantolonunu kaldırıp sanıklara göstererek “Ben bunun için mücadele veriyorum. 5 sene oldu. Aynı acıları yaşamadan ölmeyin inşallah. Ne bana hesap verebileceksiniz ne adalete ne de Allah`a. Allah aynısını size de yaşatsın, 5 yıldır dua ediyorum. Evlatlarınıza hasret kalın” dedi.

DURUŞMA BAŞLADI 

Duruşma, sanık ve katılan yoklamasıyla başladı. Duruşmaya şikayetçi taraf ile sanık ve avukatları katıldı.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA