4 Mayıs 2024 Cumartesi


12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR  
 
     
   

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU YARIN ANAYASA MAHKEMESİ`NDE GÖRÜŞÜLECEK... EĞİTİM SEN: "AYM`NİN VERECEĞİ KARAR ÖNEMLİDİR"


Anayasa Mahkemesi, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı yarın esastan görüşecek. Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, “Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı` temel alınmalı. Öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret` ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmelidir. Bu anlamda AYM`nin vereceği karar önemlidir" dedi. 

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 12:36   Okunma : 271

Anayasa Mahkemesi, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı yarın esastan görüşecek. Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, “Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı` temel alınmalı. Öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret` ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmelidir. Bu anlamda AYM`nin vereceği karar önemlidir" dedi. 

Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu`na ilişkin CHP`nin açtığı iptal davasını 9 Kasım`da esastan inceleyecek. Eğitim Sen`in, kanuna bağlı olarak Millî Eğitim Bakanlığı`nın çıkardığı yönetmeliğe karşı açtığı davada ise Danıştay incelemesi sürüyor.

Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, bugün düzenlediği basın toplantısında söz konusu kanunla ilgili açıklama yaptı. Sendikaların öncelikli talebinin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun “geri çekilmesini” olduğunu belirten Atabay, şunları söyledi:

“Gerçek bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu` düzenlemesi, yasalaşmasının hemen ardından ana muhalefet partisi tarafından Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) taşınmış ve AYM konuyu ‘esastan görüşmek` üzere gündemine almıştır. Benzer bir şekilde ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği`nin de ilgili yasalara ve Anayasa`ya aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle sendikamız tarafından Danıştay`a dava açılmıştır. Açılan davalara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı`nın sınav takvimini işletmekte ısrar etmesi anlaşılır değildir.

“AYM`NİN VERECEĞİ KARAR ÖNEMLİDİR”

Anayasa Mahkemesi, Anayasa`ya aykırı düzenlemeler içeren ÖMK`yi 9 Kasım 2022 Çarşamba günü esastan görüşecektir. Eğitim emekçilerinin beklentisi, ÖMK`de yer alan ekonomik iyileştirmelerin bütün eğitim ve bilim emekçilerine ayrımsız ve eşit bir şekilde uygulanması, öğretmenleri ayrıştıran ve ‘eşit işe eşit ücret` ilkesiyle çelişen her türlü uygulamaya derhal son verilmesidir. Bu anlamda AYM`nin vereceği karar önemlidir.

“ÖĞRETMENLERİN STATÜSÜ TAVSİYE KARARI TEMEL ALINMALI”

Gerçek bir meslek kanunu hazırlanmak isteniyorsa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı` temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir kanun yapılmalıdır.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA