4 Mayıs 2024 Cumartesi


12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR  
 
     
   

EDİRNELİ ÇİFTÇİ: "ESKİ YÖNTEME DÖNECEĞİZ, KARA SABAN, ÖKÜZ, EŞEK KOŞMAYA"


Edirneli çiftçiler, traktör ve ekipmanlarının satış fiyatına gelen zamlara tepki gösterdi. Çiftçi Volkan Vardar, "2 ay bekleyeceksin, sıraya yazılacaksın. 2 ay sonra gelecek fiyatı kabul edeceksin. 2 ay sonra Türkiye`de fiyat ne olur, ben bir şey diyemem. Traktör olmazsa olmazımız" dedi. Çiftçi Ahmet Mola ise, "Durmak yok zamma devam. Eski yönteme döneceğiz. Kara saban, öküz, manda, eşek koşmaya" diye konuştu.

 

Tarih : 7 Kasım 2022 Pazartesi 17:33   Okunma : 236

Edirneli çiftçiler, traktör ve ekipmanlarının satış fiyatına gelen zamlara tepki gösterdi. Çiftçi Volkan Vardar, "2 ay bekleyeceksin, sıraya yazılacaksın. 2 ay sonra gelecek fiyatı kabul edeceksin. 2 ay sonra Türkiye`de fiyat ne olur, ben bir şey diyemem. Traktör olmazsa olmazımız" dedi. Çiftçi Ahmet Mola ise, "Durmak yok zamma devam. Eski yönteme döneceğiz. Kara saban, öküz, manda, eşek koşmaya" diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne`nin Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyünde çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu, "Çiftçinin olmazsa olmazı, traktör. Geçen yıl 250 bin liraya almıştı. Bu sene sordu, 750 bin lira. Destek var mı? Herhangi avantaj var mı? Çiftçi üretmekte istiyor ama destek de istiyor" dedi.

"BAKIM MALİYETİ ARTTI"

Çiftçi Volkan Vardar, çiftçinin olmazsa olmazı olan traktörün çok pahalandığını ifade ederek şunları söyledi:

"2 ay bekleyeceksin, sıraya yazılacaksın. 2 ay sonra gelecek fiyatı kabul edeceksin. 2 ay sonra Türkiye`de fiyat ne olur, ben bir şey diyemem. Traktör olmazsa olmazımız. Yeri geliyor motosiklet. Yeri geliyor bir iş makinası. Yeri geliyor, kamyon nakliyat. Çok lüks de değil. Ama bizim işimizi yapıyor, yeter. Bakım maliyeti arttı. Yevmiye arttı. Allah bütün çiftçi arkadaşlarımızın yardımcısı olsun. Süspansiyonlu 5 yıl kredimiz var. O şekilde kredi kullandırıyor banka. Çiftçi nakit paraya alamaz. Geçen sene bakım 500-600 lira civarındaydı. Bugün 2 bin 500 lirayı buluyor. Geçen yıl traktörün arkasındaki bıçak 5-6 bin lira civarındaydı. Bugün 20 bin lira. Demire çok zam geldi, ondan. Biz üretmeye mecburuz. Çeltikçinin olmasa olmazı bu malzeme. Biz emeğimizin karşılığını alalım yeter. Bir gün çalıştır bu traktör 3 bin 300 liralık mazot yakar. Diğer masraflar yok. Bu 130-140 litre mazot alıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ne diyelim."

"BU SENE 50 BİN LİRA CİVARI"

Çiftçi Hüseyin Tekin, traktör lastik satış fiyatının geçen yıla göre çok arttığını kaydederek, "Traktörü sadece almak değil. Diğer masrafları da var. Parça masrafları, lastikler. Geçen sene 20 bin lira olan lastikler bu sene 50 bin lira civarı" dedi.

Çiftçi Ahmet Mola ise, "Durmak yok zamma devam. Eski yönteme döneceğiz. Kara saban, öküz, manda, eşek koşmaya" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

Çiftçi Volkan Vardar,

Çiftçi Hüseyin Tekin,

Çiftçi Ahmet Mola,

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA