1 Haziran 2024 Cumartesi


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

ERDOĞAN: SANAYİMİZİN ANA OMURGASINI HALA TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİ OLUŞTURUYOR. İNSANLAR YEMEKTEN, GİYİNMEKTEN VAZGEÇMEYECEKLERİNE GÖRE PAZARIMIZ KOLAY KOLAY BİTMEZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Resesyonla birlikte daralan pazarın daha çok bizim yoğun olarak ihracat yaptığımız bölgelerde olmasının ihracatçılarımızı zorlamaya başladığı anlaşılıyor. Nitekim kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz. Ancak bizim asıl maharetimiz, zaten böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmamız değil mi? Öyleyse şikayet etmeyeceğiz, hep birlikte çözüm yollarına bakacağız. Türkiye orta ve yüksek teknolojiye, yüksek katma değere dayalı ürünlerin üretimi ve ihracatı konusunda yoğun gayret göstermekle birlikte sanayimizin ana omurgasını hâlâ temel ihtiyaç maddeleri oluşturuyor. İnsanlar yemekten, giyinmekten, günlük hayatları için gerekli temel ürünleri almaktan vazgeçmeyeceklerine göre pazarımız kolay kolay bitmez, küçülmez” dedi.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 13:18   Okunma : 142

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Resesyonla birlikte daralan pazarın daha çok bizim yoğun olarak ihracat yaptığımız bölgelerde olmasının ihracatçılarımızı zorlamaya başladığı anlaşılıyor. Nitekim kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz. Ancak bizim asıl maharetimiz, zaten böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmamız değil mi? Öyleyse şikayet etmeyeceğiz, hep birlikte çözüm yollarına bakacağız. Türkiye orta ve yüksek teknolojiye, yüksek katma değere dayalı ürünlerin üretimi ve ihracatı konusunda yoğun gayret göstermekle birlikte sanayimizin ana omurgasını hâlâ temel ihtiyaç maddeleri oluşturuyor. İnsanlar yemekten, giyinmekten, günlük hayatları için gerekli temel ürünleri almaktan vazgeçmeyeceklerine göre pazarımız kolay kolay bitmez, küçülmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde bugün başlayan MÜSİAD EXPO`nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“SOSYAL REFAH KAYIPLARINI DA DERİNLEŞTİREN BU YENİ GERÇEKLİK KARŞISINDA ÇOĞU ÜLKE YALPALAMAKTA, ÇARESİZ KALMAKTADIR”

“Salgın döneminde alınan sert tedbirlerin tedarik zincirler ile uluslararası ticaretin işleyişinde yol açtığı tahribatın etkilerini hâlâ hissediyoruz. Gelişmiş ülkeler dahil pek çok ekonomi, son 50-60 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla baş etmeye çalışıyor. Bilhassa aşırı artan enerji, gıda ve ham madde fiyatlarının ekonomiler üzerindeki baskısını bir müddet daha sürdüreceği anlaşılıyor. Gıda ve enerji krizi ile birlikte sosyal refah kayıplarını da derinleştiren bu yeni gerçeklik karşısında çoğu ülke yalpalamakta, çaresiz kalmaktadır. Krizi herkes çeşitli derecelerde hissetse de yıkıcı sonuçlarını en ağır şekilde yaşayanlar, Afrika ve Asya`daki kırılgan devletlerdir.

“PUTİN ‘ÜCRETSİZ OLARAK BU TAHILI SOMALİ, SUDAN`A GÖNDERELİM` DEDİ, HEMFİKİR OLDUK”

Özellikle ağızlarını her açtıklarında dünyanın geri kalanına insan hakları ve özgürlük dersi veren Batılı kurumların ve ülkelerin bu vahim tablo karşısındaki kayıtsızlığı utanç vericidir. Nitekim dün akşam Sayın Antonio Guterres ile yaptığım konuşmada da dedim ki ‘G20`de bunu gündeme getirelim ve G20 Zirvesi`nde de özellikle dünyada neler yapacağız, Rusya-Ukrayna arasındaki bu savaşla birlikte özellikle biz gelişmiş ülkelere mi bu tahılı, gübreyi göndereceğiz? Yoksa az gelişmiş, fakir, garip gureba ülkelere mi göndereceğiz? Bunun için orada bir adım atalım. Kesinlikle az gelişmiş, fakir fukara ülkelere bu desteği verelim`. Zira Sayın Putin, dün, evvelki günkü görüşmemde bana şunu söyledi: ‘Biz ücretsiz olarak bu tahılı bu ülkelere -Somali, Sudan- buralara gönderelim` dedi, hemfikir olduk. Bunu da dedik G20`de geniş çaplı görüşelim. Mutabık kaldık. Atmamız gereken adım bu. Yapmamız gereken de bu. Bu ayın 13-14`ünde Bali`de bir araya geleceğiz ve orada da bu görüşmeleri yapacağız.

Avrupa`yı ‘bahçe`, dünyanın geri kalanını ise ‘vahşi otlar` olarak tanımlayan zihniyetin bu şekilde davranmasına elbette şaşırmıyoruz. Ama kabul de etmiyoruz. Bunlar için medeniyet sadece Batı`yı, insan sadece beyaz adamı, hak ve özgürlükler de sadece Avrupalı bireyleri ifade etmektedir. Afrikalı, Asyalı ve Latin Amerikalılar ise ancak ucuz işgücü ile altını ile petrolü ile ve diğer tüm kaynaklarıyla bunlara hizmet ettiği ölçüde değerlidir. Şayet böyle bir durum yoksa bu insanlar, görkemli Avrupa bahçesini istila eden birer ayrık otundan ibarettir.

Karadeniz`deki tahıl koridorundan özellikle Afrika`daki ihtiyaç sahiplerinin daha fazla istifade ettirilmesine yönelik anlayış birliğine vardık ve bunu geliştiriyoruz. Şu an ciddi gıda krizi ve kıtlıkla boğuşan Somali, Cibuti, Sudan başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine tahıl gemilerinin öncelikle ulaşmasını temin edeceğiz. Ayrıca Türkiye olarak, 11 yıldır tüm imkanlarımızla yanlarında olduğumuz Somali halkına bu zor günlerinde daha fazla destek vereceğiz.

Son dönemde küresel krizi fırsata dönüştürme hususunda kat edilen mesafeyi ihracat ve istihdam rakamlarımızda zaten görüyoruz. Bununla birlikte enerji ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmaların üzerine, gelişmiş ülkelerde giderek yayılan resesyonunun eklenmesi işimizi güçleştiriyor.

“PAZARIMIZ KOLAY KOLAY BİTMEZ, KÜÇÜLMEZ”

Resesyonla birlikte daralan pazarın daha çok bizim yoğun olarak ihracat yaptığımız bölgelerde olmasının ihracatçılarımızı zorlamaya başladığı anlaşılıyor. Nitekim kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz. Ancak bizim asıl maharetimiz, zaten böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmamız değil mi? Öyleyse şikayet etmeyeceğiz, hep birlikte çözüm yollarına bakacağız. Türkiye orta ve yüksek teknolojiye, yüksek katma değere dayalı ürünlerin üretimi ve ihracatı konusunda yoğun gayret göstermekle birlikte sanayimizin ana omurgasını hâlâ temel ihtiyaç maddeleri oluşturuyor. İnsanlar yemekten, giyinmekten, günlük hayatları için gerekli temel ürünleri almaktan vazgeçmeyeceklerine göre pazarımız kolay kolay bitmez, küçülmez. Herhangi bir yerde enerji gibi elimizde olmayan girdi artışlarına dayalı rekabet sebebiyle kaybettiğimiz avantajı bir başka alanda hızla telafi etme imkanına sahip olduğumuzu düşünüyorum.

“TÜRKİYE DOĞAL GAZDA BİR HUB OLACAK”

Artık Türkiye doğal gazda bir hub olacak. Rusya doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa`ya sevki konusunda Sayın Putin`in açıklamalarını sanıyorum duydunuz. Bu çalışmayı dayanışma içerisinde sürdüreceğiz. Ayrıca Karadeniz`de bulduğumuz doğal gazı sisteme verdiğimizde, konutların ihtiyacını karşılamanın yanında elektrik üretiminde de rahatlama sağlayacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali`mizin üniteleri etap etap devreye girdikçe bu sıkıntıyı tamamen çözmüş olacağız. Ardından Sinop, nükleer enerji noktasında bizim ikinci etabımız olacak. Şu anda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`mız üçüncü etapla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA