2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

MALATYA VALİLİĞİ`NİN AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE ‘TÜRKİYE YÜZYILI` VURGUSU YAPILDI… VELİ AĞBABA: "AKP DEVLET KURUMLARINA KENDİ REKLAMINI YAPTIRIYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Valiliği`nin Ağaçlandırma Günü etkinliğinde “Türkiye Yüzyılı” sloganının kullanılmasına ilişkin; “AKP`nin kendi kampanyası olduğu açık seçik ortadayken, devletin kurumlarının bu sloganın propaganda aracı olarak kullanılması parti devletinin net göstergesidir. Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde Türkiye Yüzyılı şarkısı söyletenler, şimdi valiliklere ve diğer devlet kurumlarına AKP`nin reklamını yaptırıyor” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 13:19   Okunma : 234

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Valiliği`nin Ağaçlandırma Günü etkinliğinde “Türkiye Yüzyılı” sloganının kullanılmasına ilişkin; “AKP`nin kendi kampanyası olduğu açık seçik ortadayken, devletin kurumlarının bu sloganın propaganda aracı olarak kullanılması parti devletinin net göstergesidir. Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde Türkiye Yüzyılı şarkısı söyletenler, şimdi valiliklere ve diğer devlet kurumlarına AKP`nin reklamını yaptırıyor” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Valiliği`nin Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte “Türkiye Yüzyılı” sloganını kullanılmasına tepki gösterdi.

Söz konusu etkinlik için hazırlanan davette Malatya Valisi Hulusi Şahin imzasıyla; “Türkiye Yüzyılına. Geçmişten günümüze, Anadolu`da yayılan köklerimize, Türkiye Cumhuriyeti`nin yeni yüzyılına hazırız. Tam Türkiye`de aynı anda dikeceğimiz fidanlar ‘Türkiye Yüzyılı`na nefes olacak. Sizleri de ilimizde düzenleyeceğimiz fidan dikme etkinliğimize bekliyoruz” notu yer alıyor.

Davetiyede yer alan “Türkiye Yüzyılı” sembolünün AKP`nin resmi sloganı ve seçim kampanyası olduğunu belirten Ağbaba, “Devlet kurumlarının ve bürokrasinin bir parti teşkilatı gibi kullanılması devlete olan güveni yok eder” dedi.

Ağbaba`nın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

“Türkiye Yüzyılı” başlıklı sloganı geçtiğimiz gün Erdoğan duyurmuştu. AKP`nin resmi hesaplarında da havuz medyasında da bu slogana ilişkin reklamlar ve tanıtımlar yapıldı. ‘Türkiye Yüzyılı`nın AKP`nin kendi kampanyası olduğu açık seçik ortadayken, devletin kurumlarının bu sloganın propaganda aracı olarak kullanılması parti devletinin net göstergesidir. Polis akademisi mezuniyet töreninde Türkiye Yüzyılı şarkısı söyletenler, şimdi Valiliklere ve diğer devlet kurumlarına AKP`nin reklamını yaptırıyor.

“VALİLER AKP`NİN İL BAŞKANI DEĞİL, DEVLETİN VALİSİ”

Malatya Valiliği`nin ağaçlandırma etkinliği için ‘Türkiye Yüzyılı`na nefes olacak` davetiyesi de bunun göstergesi. Vali o şehirde yaşayan herkesin valisidir. Bir partinin il başkanı gibi davranmakla değil, kentin tüm unsurlarının asayişi, kamu düzeni ve huzurunu sağlamakla mükelleftir. Bu davetiye ne yazık ki valiliğin “tarafsızlık” algısına şerh düşürmüştür. AKP iktidarda kalmak için devletin tüm imkanlarını kullandığı gibi kurumları da kullanmaktadır.

“AKP`NİN YARATTIĞI YOZLAŞMAYA BÜROKRATLAR DİKKATLİ OLMALI”

AKP iktidarda kalmak için devletin tüm imkanlarını kullandığı gibi kurumları da kullanmaktadır. Devlet hepimizin devletidir. Devleti ayakta tutun da kurumlarıdır. Valilik gibi devleti temsil eden ve herkesin valiliği olan bir kurumun AKP Genel Başkanı`nın açıkladığı slogan üzerinden bir etkinlik yapması en çok valiliğe zarar verir. Bu tür davranışlar kurumların itibarını olumsuz etkiler. Böyle bir olay vahim bir olaydır, devlete olan güvenin çökmesidir, ayıptır, yazıktır. Bu tür yozlaşmaya karşı tüm bürokratların daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA