2 Mayıs 2024 Perşembe


10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”  
 
     
   

MUSTAFA YENEROĞLU, POLİS AKADEMİSİ MEZUNİYET TÖRENİ`NDE ÇALINAN “TÜRKİYE YÜZYILI” ŞARKISINI VE “HEALTTÜRKİYE” FİLMİNİ BAKAN SOYLU VE ERSOY`A SORDU


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısının söylenmesi ve aynı kampanyanın logosuyla başlayan “HealthTürkiye” filminin televizyon ve radyolarda “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlanması kararıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a soru önergesi verdi. Yeneroğlu, “Siyasi bir parti tarafından organize edilen program için bestelenen ve bu programda çalınan bir şarkının Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde çalınması hukuka aykırıdır” dedi.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 13:01   Okunma : 183

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısının söylenmesi ve aynı kampanyanın logosuyla başlayan “HealthTürkiye” filminin televizyon ve radyolarda “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlanması kararıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a soru önergesi verdi. Yeneroğlu, “Siyasi bir parti tarafından organize edilen program için bestelenen ve bu programda çalınan bir şarkının Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde çalınması hukuka aykırıdır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde AKP`nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısının söylenmesi ve aynı kampanyanın logosuyla başlayan “HealthTürkiye” filminin televizyon ve radyolarda “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlanması kararını TBMM gündemine taşıdı. Yeneroğlu, iki konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na ayrı ayrı soru önergesi verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve AK Parti`nin “Türkiye Yüzyılı” logosuyla başlayan “HealthTürkiye” isimli tanıtım filminin televizyon ve radyolarda “ücretsiz ve zorunlu” olarak yayınlanmasına karar verildiği yönünde açıklama yaptığına dikkat çeken Yeneroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy`a şu soruları yöneltti:

“RTÜK TARAFINDAN ALINMIŞ BİR KARAR VARSA TARAFSIZLIK İLKESİ İLE BAĞDAŞMAYAN BU KARAR HANGİ GEREKÇE İLE ALINMIŞTIR?”

“RTÜK, iddia edildiği şekilde, bir siyasi partinin seçim kampanyasında kullanılan logonun yer aldığı tanıtım filminin televizyon ve radyolarda ücretsiz ve zorunlu olarak yayınlanması yönünde bir karar almış mıdır?

-RTÜK tarafından bu yönde alınmış bir karar var ise tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesi ile bağdaşmayan bu karar hangi gerekçe ile alınmıştır?

-Karara konu tanıtım filmine benzer mahiyette bir parti propagandasına neden olabilecek başka reklam filmleri de söz konusu mudur? Aynı şekilde bu reklam filmlerinin de ücretsiz ve zorunlu olarak televizyon ve radyolarda yayınlanması için planlama yapılmakta mıdır?”

“EMİR HANGİ MAKAM TARAFINDAN VERİLDİ?”

AKP`nin 28 Ekim`de Ankara Spor Salonu`nda düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye Yüzyılı” programı için bestelenen aynı adlı şarkının 1 Kasım`da Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde Polis Akademisi Bandosu tarafından çalındığına dikkat çeken Yeneroğlu, “Siyasi bir parti tarafından organize edilen program için bestelenen ve bu programda çalınan bir şarkının Polis Akademisi Mezuniyet Töreni`nde çalınması hukuka aykırıdır” dedi. Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya şu soruları yöneltti:

“-Siyasi bir partinin seçim faaliyeti kapsamında bestelenen bir şarkının Polis Akademisi Bandosu tarafından tertip edilmesi, çalınması ve söylenmesi Polis Akademisi Bandosu`nun kendi takdiri ile mi gerçekleşmiştir? Eğer bir emir doğrultusunda çalınmış ise bu emir hangi makam tarafından verilmiştir?

-Söz konusu şarkının çalınması emir doğrultusunda gerçekleşmiş ise bu emir yazılı olarak mı yoksa sözlü olarak mı verilmiştir?

-Yukarıda bahsedilen kanuna ve anayasaya aykırılık halleri gözetilerek hukuka aykırı emri veren ve hukuka aykırı emri yerine getiren personeller hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır?”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA