15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

AHMET AKIN: “AMASRA FACİASINDA TEK SORUMLU MÜHENDİS VE ŞEFLER DEĞİL. KİMSE YÖNETİCİLERİ KORUYUP KOLLAMASIN"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra`da 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra yapılan gözaltılara ilişkin, “Amasra faciasında tek sorumlu işletmedeki mühendis ve şefler değil. Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın. Faciadan sonra tek bir yöneticiye görevden el çektirilmemesi manidar” dedi.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 10:40   Okunma : 264

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra`da 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra yapılan gözaltılara ilişkin, “Amasra faciasında tek sorumlu işletmedeki mühendis ve şefler değil. Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın. Faciadan sonra tek bir yöneticiye görevden el çektirilmemesi manidar” dedi.

CHP Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra`da 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra yapılan gözaltılara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Akın`ın açıklamaları şöyle:

“41 maden emekçinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden 13 gün geçtikten sonra 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Faciadan 312 saat sonra Amasra işletmesindeki mühendis ve şefler şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Amasra faciasında tek sorumlu işletmedeki mühendis ve şefler değil. Kimse yöneticileri koruyup kollamaya kalkmasın. Faciadan sonra tek bir üst düzey yöneticiye el çektirilmemesi manidar.

 “SORUMLU YÖNETİCİLER CEZASIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR”

Amasra faciasında başta havalandırma sistemindeki hata olmak üzere pek çok ihmal iddiasından bahsediliyor. 41 maden emekçisi toprağın altında yatarken; üst düzey yöneticilerin bırakın gözaltını, görevden el çektirilmemesi bile manidar. Sorumlu olarak yalnızca mühendis ve şeflerin gösterilerek facianın basit bir mühendis hatasıyla açıklanmak istenmesi bu faciadan doğrudan sorumlu olan iktidarın kendini aklamak istediğinin kanıtıdır.

Türkiye Taşkömürü Kurumu`nda; Amasra faciasına kadar 5 yılda 12 bin 966 iş kazası meydana geldi. Söz konusu iş kazalarında binlerce işçi yaralandı, 13 işçi de hayatını kaybetti. Yalnızca bu verilere baktığınızda büyük bir facianın gelmekte olduğunu anlıyoruz. Aynı zamanda kurum bünyesinde iş güvenliği için de yeterli yatırım yapılmadığı ortada. TTK bünyesindeki 5 işletmeye son 12 yılda yapılan iş güvenliği yatırımlarının tutarı 677 milyon lirayken bu yatırımın yalnızca yüzde 33`ü iş güvenliğine ayrıldı. Başka bir deyişle 5 kuruma 12 yıl boyunca yapılan iş güvenliği yatırımı yaklaşık 224 milyon lira tutarında. Buna göre bir kuruma yıllık 3,7 milyon lira tutarında iş güvenliği yatırımı yapılmış. Sarayın 10 milyon lirayı aşan bir günlük masrafıyla TTK bünyesindeki bir madenin ortalama üç yıllık iş güvenliğinin sağlanması için harcama yapılmış. Başka bir deyişle TTK`da ne iş güvenliği ne de iş güvenliği yatırımının yapılmaması AK Parti iktidarının zaten maden emekçilerinin güvenliğini düşünmediğinin açık bir göstergesidir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA