1 Mayıs 2024 Çarşamba


12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:32   ÖZGÜR ÖZEL: “MÜCADELEMİZ İŞÇİLERİN BAYRAM GİBİ 1 MAYISLARI YAŞADIKLARI GÜNLER İÇİN”   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE...    10:10   İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMAMOĞLU 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI   10:04   TAKSİM`E ÇIKMAYA ÇALIŞAN BİR GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ, 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ`NİN YENİ NESİL MENTORLUK PROGRAMININ KONUSU ‘LOJİSTİK SEKTÖRÜ` OLDU   01:41   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA TL MEVDUATA UYGULANAN STOPAJ ORANLARI DEĞİŞTİ   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:36   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:10   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI  
 
     
   

NAZMİ BİLGİN: İLETİŞİM BAŞKANLIĞI`NIN YALANLADIĞI HABERLER GENEL OLARAK MUHALİF ÇİZGİDEKİ MEDYA KURULUŞLARINA AİT


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘Doğrulama Servisi` adıyla açtığı Twitter hesabıyla bazı haberleri hükümete bağlı resmi kurum ve kuruluş açıklamaları ile yalanlanmaya başlandı. Bu hesapla yalanlanan haberler, genel olarak Sözcü, BirGün, Cumhuriyet, ANKA Haber Ajansı gibi muhalif çizgideki medya kuruluşlarına ait. Hükümete yakın medya kuruluşlarının haberleri ise bu uygulamadan uzak tutuldu” dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 20:36   Okunma : 329

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘Doğrulama Servisi` adıyla açtığı Twitter hesabıyla bazı haberleri hükümete bağlı resmi kurum ve kuruluş açıklamaları ile yalanlanmaya başlandı. Bu hesapla yalanlanan haberler, genel olarak Sözcü, BirGün, Cumhuriyet, ANKA Haber Ajansı gibi muhalif çizgideki medya kuruluşlarına ait. Hükümete yakın medya kuruluşlarının haberleri ise bu uygulamadan uzak tutuldu” dedi.

Nazmi Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti`nin Özgürlük için Basın (ÖiB) programı kapsamında yayınladığı Eylül 2022 raporuna ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Bilgin`in açıklaması şöyle:

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI`NIN ‘DOĞRULAMA SERVİSİ` ADIYLA AÇTIĞI HESAPLA YALANLANAN HABERLER, GENEL OLARAK SÖZCÜ, BİRGÜN, CUMHURİYET, ANKA HABER AJANSI GİBİ MUHALİF ÇİZGİDEKİ MEDYA KURULUŞLARINA AİT”

“Gün geçtikçe sayıları artan erişim engelleme kararlarıyla halkın haber alma hakkı ciddi biçimde erozyona uğruyor. Bunun yanı sıra sosyal etkinlikleri hedef alan yasaklama kararları da artış gösteriyor. Şimdi, uygulamasını yakından takip edeceğimiz yeni sansürleme yasasıyla birlikte de haberleşme özgürlüğü de tehdit edilecektir. Henüz AKP-MHP iktidarınca ‘dezenformasyonla mücadele` gerekçeli yasal düzenleme hayata geçirilmemişken pek çok yasaklamalara imza atıldı. Meslek örgütlerince ‘sansür yasası` olarak adlandırılan yeni düzenleme yasalaşmadan uygulamalara başlandı. Özgürlük İçin Basın raporunda detaylarına yer verildiği üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘Doğrulama Servisi` adıyla açtığı Twitter hesabıyla bazı haberleri, hükümete bağlı resmi kurum ve kuruluş açıklamaları ile yalanlanmaya başlandı. Bu hesapla yalanlanan haberler, genel olarak Sözcü, BirGün, Cumhuriyet, ANKA Haber Ajansı gibi muhalif çizgideki medya kuruluşlarına ait. Hükümete yakın medya kuruluşlarının haberleri ise bu uygulamadan uzak tutuldu.

“VALİLİK VE KAYMAKAMLIK KARARLARIYLA YASAKLANAN KİMİ KONSER VE SOSYAL ETKİNLİKLERDEKİ ARTIŞ DİKKATİ ÇEKTİ”

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, eylül ayı boyunca yerel yazılı medya kuruluşları sahipleri ve yöneticileriyle toplantılar düzenleyerek, Meclis`teki yasal düzenlemeye karşı çıkılmaması gerektiği yönünde mesajlar verildi. Medyadaki iktidar kontrolünü artıracak yeni hamlelerin yanı sıra Özgürlük için Basın raporunda, sahadaki gazetecilere yönelik polis müdahalelerindeki artış da not edildi. Polis memurları gazetecilere görüntü çekimlerinde zorluk çıkarırken idari makamların ifade özgürlüğüne aykırı şekilde toplumsal eylemlere izin vermemesi de sürdü.

Yaz döneminde sıkça konser ve festival yasakları kararları alınmasına eylül ayında da devam edildi. Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu`nun ev hapsine mahkum edildiği süreç sonrası Aleyna Tilki, İlkay Akkaya, Zakkum`un konserlerine de yasak getirildi. Valilik ve kaymakamlık kararlarıyla yasaklanan kimi konser ve sosyal etkinliklerdeki artış dikkati çekti. Özellikle bu kararların alınmasında etkili olan kimi radikal dini örgütler de açıklamalarıyla gündemde yer bulmayı sürdürdü. Bunlara ilişkin detaylara ÖİB raporumuzda yer verildi.”

Bilgin, ayrıca, basın mensupları aleyhindeki yargılamalar kapsamında ÖİB`te açık kaynaklardan derlenen bilgilere göre, eylül ayı sonu itibariyle cezaevinde 35 gazeteci bulunduğunu belirtti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA