29 Nisan 2024 Pazartesi


16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   10:26   MSB: ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI   09:36   TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   MERSİN SİNEMA OFİSİ, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ`NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR    09:26   ALİ YERLİKAYA: "MAHZEN-34 OPERASYONUNDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”  
 
     
   

Başkan Gültak, Cami ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ile Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz’u makamlarında ziyaret etti.

 

Tarih : 6 Ekim 2021 Çarşamba 18:01   Okunma : 211

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ile Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz’u makamlarında ziyaret etti.

Başkan Gültak, ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada; “Haftamız dolayısıyla camilerimiz ve din görevlilerimiz ile ilgili bir takım konularda değerlendirme ve istişarelerde de bulunacağız. Tabi din görevlilerimiz gerçekten çok kıymetli, ulvi bir görevi ifa ediyorlar. Bu nedenle değerli cami ve din görevlilerimizin bu özel haftasını gönülden kutluyor, kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gültak; “İbadethanelerimizin sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz”

Konuşmasında; camiler ve din görevlilerinin taşıdığı misyonun önemine dikkat çeken Başkan Gültak, ibadethanelerin toplumsal önemine de değinerek; “Akdeniz Belediyesi olarak, camilerimiz ve diğer ibadethanelerimizin eksikliklerinin yanı sıra, değerli hocalarımızın talep ve sıkıntıları noktasında en kısa sürede müdahale ediyoruz. Camiler veya Kur'an kursları ile ilgili her türlü talep ve sıkıntıları çözmek için aralıksız çalışıyoruz” diye konuştu.

Kondi; “Camilerimizin amacı herkesi kardeşçe bir araya getirmek”

Ziyareti nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür eden Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise, “Amacımız Mescid-i Nebevi ruhunu, caminin birleştirici, kardeşleştirici, huzur ve barış ruhunu topluma anlatmak, bu huzur ve barışı sağlamaktır. Camilerimizin de asıl amacı ırk, dil, renk ayırımı gözetmeksizin herkesi kardeş ve eşit olarak bir araya getirmektir” dedi.

Hafta kapsamında bu yılın temasının ‘Vefa’ olduğunu da kaydeden Dr. Kondi; “Büyüklerimize, devletimize, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza ve kutsal değerlerimize karşı bir vefa borcumuz var. Nedir bu vefa borcumuz? Birliğimizi, kardeşliğimizi, huzur ve barışımızı sağlamak; toplumda kardeşçe yaşama kültürümüzü geliştirmektir. Bizler de Mersin’de 2 bin 300 personelimizle birlikte toplumumuzun her kesiminden insana doğru bilgiyi aktararak, sahih dini bilgilerle aydınlatmak, kardeşliği, birliği, huzur ve barışı sağlamak amacını güdüyoruz. Bunun için fedakârca çalışan cami görevlilerimize, gönüllülerimize ve hayırseverlere canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA