28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Yenişehir’de Eğitim Yardımı Bin 200 TL


Yenişehir Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerine verilecek eğitim yardımını 1200 TL olarak belirlenirken, bunun yanı sıra 7. Narenciye Festivaline 50 Bin TL destek verileceği açıklandı.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:27   Okunma : 329

Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, ‘ilçe sınırları içerisinde esnafın korunması için, ulusal marketlerin açılmasıyla ilgili şartların düzenlenmesine’ ilişkin teklif gündeme geldi. Teklif ayrıntılı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalle aralarında sürekli zincir market şubeleri açıldığını, bunun da esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.
Abdullah Özyiğit, “Zincir marketlerin şube açmasına bir sınırlama getirmemiz gerekiyor. Bu hassas bir konu, milli bir konu. Meclisimizin, suyun akışını bir nebze de olsa değiştirebilecek, esnafa nefes aldıracak, esnafın korunması konusunda Mersin’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir karar çıkmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİ YARDIMI 1200 TL OLACAK, 2 TAKSİTTE ÖDENECEK

Yenişehir Belediye Meclisi’nde, üniversite öğrencilerine verilecek eğitim yardımıyla ilgili komisyon raporları da görüşüldü.
Komisyonlardan gelen raporda eğitim yardımının 1000 TL olarak belirlenmesine karşın Başkan Özyiğit’in teklifiyle miktar 1200 TL’ye çıkarıldı ve eğitim yardımı yapılmasına dair teklif oybirliğiyle kabul edildi.
Yenişehir Belediyesi eğitim yardımı, devlet üniversitelerinde 4 yıllık fakülte kazananlar ile özel üniversitelerde tam burslu olarak 4 yıllık fakülte kazananlara ilk seneye mahsus olarak verilecek. Eğitim yardımından faydalanacak öğrencinin kendisinin ya da ailesinin Yenişehir ilçesinde ikamet etmesi şartı aranacak. Yenişehir Belediyesi’ne bizzat ya da birinci derece yakını aracılığıyla başvurabilecek olan öğrencilerin kazandıkları okula kayıt yaptırdıklarını, Yenişehir’de ikamet ettiklerini belgelemeleri gerekiyor. Başvurular 30 Kasım 2019 günü mesai bitimine kadar yapılacak.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ’Yİ ANLATTI

Meclis toplantısında Yenişehir Akademi ile ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de en çok önemsediğimiz proje Anne Baba Erken Çocukluk Eğitimi. Marmara Üniversitesi işbirliğiyle 6 haftalık eğitim programı hazırladık. Şu an kitapları yazılıyor. Yenişehir Belediyesi Akademi bünyesinde Bebek Kütüphanesi olacak. Bebek dostu belediye olmanın önemli işaretlerinden biri olacak bebek kütüphanesi. Çocuklarımızın ders çalışacakları bir birim olacak. Belediyemiz bünyesinde kreşler oluşturacağız. 3 yaş sonrasında da onlara sahip çıkacağız. Eğitimi maalesef basmakalıp günlük yaşamdan uzak bir şekilde yürütüyoruz. Eğitim boş kalmış. Eğitim alanına mutlaka girmemiz gerekiyor. Asıl hedefimiz bir yüksekokul açmak. Avrupa’da nüfus yaşlanıyor. Biz de ise tam tersi genç fazla ve işsizlik var. İşsizlik yüzde 25’lere çıkmış durumda. Almanya’da işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre burada mesleki eğitim vereceğiz, dil eğitimi vereceğiz ve onların istihdam edilmesini sağlayacağız. Bine yakın Yenişehirli spor kurslarımıza kayıt yaptırdı. İyi sporcuların, şampiyonların, bilim insanların Yenişehir’den yetişmesini istiyoruz. Bunun temellerini şimdiden atıyoruz” dedi.

3 İLÇE BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında belediyenin Malatya’nın Hekimhan, Artvin’in Şavşat ve Adıyaman’ın Pınarbaşı belediyeleri ile kardeş kent olmasına ilişkin teklif de oybirliğiyle kabul edildi.
1 Kasım-3 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak 7. Mersin Narenciye Festivali’ne 50 bin TL destek verilmesi, Başkan Abdullah Özyiğit’e, miktarı gerektiğinde yüzde 50 oranında artırma yetkisi verilmesi de mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA