18 Nisan 2024 Perşembe


13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

Anıt Çınar Ağacı Yaşam Mücadelesi İçin Yardım Bekliyor


Bin yaşındaki çınar ağacı zararlı böce istilası altındı Mersin’in Mut ilçesinde Tarihi anıt çınar ağacının yaşamını sürdürmesi için bilimsel yöntemlerle önlem alınması isteniyor.

 

Tarih : 11 Eylül 2019 Çarşamba 13:25   Okunma : 348

Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlar, tarihi anıt çınar ağacının yaşamına devam etmesi için bilimsel yöntemlerle önlem alınmasını istiyor.

Mut ilçesindeki Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda tescilli 5 anıt ağaçtan biri olan bin yaşındaki çınar ağacı zararlı böceğe teslim oldu. Yaşaması için kendi çabasına bırakılan çınar ağacı yetkililerden yardım bekliyor.

Zararlı böcekler yüzünden gövdesinin batı kısmında çatlaklar ve çürümeler oluşan ve doğu kısmı ise hala sağlam olan çınar ağacının etrafı çitle çevrildi.

Çevresine zarar vermemesi için Mut Belediyesi de astığı levhada, "Çınar ağacının gövdesindeki çürüme ve çatlamadan dolayı Çevre Şehircilik Müdürlüğünün 26 Ağustos 2019 tarihli yazısına istinaden güvenlik gerekçesiyle ağacın bakımı yapılıncaya kadar geçici olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaması için ağaç altında durmamaları önemle rica olunur" diye uyardı.

Etrafı çitle çevrilen çınar ağacının, aradan haftalar geçmesine rağmen ağacının böceklerden kurtulması ve yaşamının devamı için hala bir girişimde bulunulmaması vatandaşları tedirgin ediyor.

Burasının birinci derecede sit alanı olduğuna dikkat çeken Mut ilçesinde üst üste 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve şimdi ise Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi olan eski Belediye Başkanı Selahattin Arslan, "Burası Mut'un tarihi yerlerinden biri Mut Çınaraltı Parkı. Burası birinci derecede sit alanı yalnız bölge değil aynı zamanda burada bulunan beş tane çınar ağacımızda Tabiat Varlıkları Koruma kurulu tarafından tarihi değer olarak tescillenmiştir. Dolaysıyla Mut'u bilen herkesin yakından bildiği tanıdığı Mut'un simgesi olarak değerlendirilen Karacaoğlan 5 Çınaraltı 5 pınar olarak geçer ve Mut'u simgeleyen bir noktadır. Burada 5 çınar ağacımızdan bir tanesi ciddi bir problem yaşıyor. Mut Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yapmış. Orman işletmesine bildirmiş. Orman işletmesi de ağacın sağlık durumuyla ilgili bir rapor düzenleyerek ilgililere intikal ettirmiştir. Şimdi Mut halkı olarak bizim beklentilerimiz Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun tarihi koruma altındaki çınar ağacımızın yaşatılması, yaşamının devam edebilmesi için bilimsel yöntemlerle buraya bir çare bulunması önlem alınması. Yetkililerden veya üniversitelerden yardım, destek alınarak bu ağacın yaşamının uzatılmasını Mut halkı ve kamuoyu olarak talep ediyoruz" dedi.

Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise, çınar ağacında incelemelerde bulunduklarını, araştırmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ve ağacı yaşatmak için plan hazırladıklarını bildirdi.

Bin yıllık anıt ağaç olarak tescilli çınar ağacının, zararlı böcek ve bakterilerin istilasına uğramasına üzülen ilçe halkı ise, "Yazın aşırı sıcaklar olan bir ilçede yaşıyoruz. Bu çınarların yok olması bizleri çok üzer, bu konuda yetkililerin yaşatmak için bir an önce çare bulmaları gerekir" dedi






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA