29 Mart 2024 Cuma


09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Seçer Çin’de Kardeş Şehirler Zirvesine katıldı


Zirvede konuşan Başkan Seçer, Mersin’in birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırmasının yanında, önemli ve iddialı sanayi kentlerinden biri olduğunun da atını çizerek zirveye katılan tüm ülke temsilcilerine yatırım çağrısında bulundu. Seçer, “Mersin stratejik konumu, ulaşım kolaylığı ve sahip olduğu potansiyel yatırım imkânları ile bir yatırımcı çekim merkezidir. Bu zirve inanıyorum ki Çin ve diğer katılımcı ülkelerle Mersin’in yapacağı faydalı ve verimli işbirliğinin başlangıcı olacaktır” dedi.

 

Tarih : 21 Temmuz 2019 Pazar 10:19   Okunma : 489

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çin’den uluslararası yatırımcıları Mersin’e yatırım yapmaya çağırdı. Kentsel gelişmeyi birlikte tartışmak ve kardeş şehirler arasında işbirliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi’nde konuşan Başkan Seçer, Mersin’in birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırmasının yanında, önemli ve iddialı sanayi kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Seçer, “Mersin stratejik konumu, ulaşım kolaylığı ve sahip olduğu potansiyel yatırım imkânları ile bir yatırımcı çekim merkezidir. Bu zirve inanıyorum ki Çin ve diğer katılımcı ülkelerle Mersin’in yapacağı faydalı ve verimli işbirliğinin başlangıcı olacaktır” dedi.

Çin Halkı Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği ve Çin Kamu Diplomasi Birliği’nin ev sahipliğinde Qinghai Eyaleti Dış İlişkiler Ofisi ve Xining Belediyesi Halk Hükümeti tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu’ndaki Kardeş Şehirler Zirvesi, Başkan Seçer’in katılımı ile gerçekleşti.  “Açık İşbirliği ve Yeşil Kalkınma” ile ilgili konuların üzerinde durulduğu zirvede Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin’i temsil etti.

“Yerel yönetimlerin görevi büyük”

Başkan Seçer, zirvenin yapılacak işbirlikleri ve yatırım fırsatlarını değerlendirme konusunda bir başlangıç olacağını ifade etti. Yerel yönetimlerin ekonomik ağları güçlendirmek adına önemli bir faktör olduğunu belirten Seçer, “Yerel yönetimler olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Ekonomilerimizi teşvik etmek, yeni ağlar kurmak, şehirlerimiz arasında sosyal, kültürel, eğitimsel, ticari ve endüstriyel alanlarda yenilikçi projeler üretmek için mümkün olan her şeyi yapmalıyız” dedi.

“Sadece kültürel işbirliği yetmez”

Ülkeler ve kentler arasındaki ilişkilerin sadece kültürel ilişkilerle sınırlı kalmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Seçer, “Kültürel faaliyetler, ilk adım olarak ilişkilerin başlangıcında önemli bir adım olabilir. Fakat ticari ve sanayi alanında da işbirliğimizi güçlendirmeli ve takip etmeliyiz” dedi.

“Mersin yatırım potansiyelleriyle yatırımcı çekim merkezidir”

Mersin’in yatırım potansiyeli bakımından oldukça elverişli bir kent olduğunu ve birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırmasının yanında, önemli ve iddialı sanayi kentlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, zirveye katılan temsilcilere yatırım çağrısında bulunduğu konuşmasında katılımcılara şu sözlerle seslendi:

“Kentimiz Akdeniz'de önemli ticari kapasitesi olan bir limana sahip olmasının yanı sıra oldukça verimli tarım arazileri ve ürünleri ile her türlü taze meyve sebze yetiştirilen bir toprak parçasıdır. Stratejik konumu, ulaşım kolaylığı ve sahip olduğu potansiyel yatırım imkanları ile şehrimiz adeta yatırımcı çekim merkezidir. Karayolu ve demiryolu ulaşım altyapısı devam eden Lojistik Köyü ve Çukurova Uluslararası Havaalanı projesinin sağladığı avantajlarla, Organize Sanayi bölgeleri ve serbest bölgesi ile birlikte Mersin Türkiye'nin önemli ve iddiası olan sanayi kentlerinin başında gelmektedir. Bu zirve inanıyorum ki Çin ve diğer katılımcı ülkelerle Mersin’in yapacağı faydalı ve verimli işbirliğinin başlangıcı olacaktır.”

Zirvede, Başkan Seçer ve Mersin heyeti ikili görüşmeler yapma fırsatı da buldu. Ayrıca Xining ile Mersin arasında kardeş şehir olma konusundaki iyi niyet mektubu da imzalandı.






Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE AŞKANI, ÇİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA