16 Nisan 2024 Salı


17:53   YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT KILIÇ: “SEÇMEN VE SİYASİ PARTİLER OLARAK YSK`YA OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”   17:27   YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ   16:07   YSK`DAN 2 İL İLE 18 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"   14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR” (2)   14:28   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``   14:23   ÖZGÜR ÖZEL: "BİZE DÜŞEN FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR" (1)   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   13:14   DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB`DEN ORTAK AÇIKLAMA: 1 MAYIS`TA TAKSİM`DE OLACAĞIZ   12:25   DEVLET BAHÇELİ: "BUGÜN ŞIMARANLARIN YARIN MİLLETTEN ŞAMARI YEMELERİ MUKADDERDİR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:54   SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN BORÇ TABLOSU BELEDİYE BİNASINA ASILDI   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:59   SEYİT TORUN, BAKAN TEKİN`E İLKÜVEZ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNU SORDU   10:20   MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ   09:50   TÜRKİYE`NİN "KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ" ANKARA`DA   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"  
 
     
   

Sahipsiz Dostlara Estetik Dokunuş


Türkiye’nin barınaktaki sokak hayvanlarına yönelik ilk Pet Kuaför’ü Mersin’de hizmet veriyor.

 

Tarih : 20 Temmuz 2019 Cumartesi 23:35   Okunma : 411

Sokak hayvanlarına yönelik projeleri ve sunduğu imkânlarla takdir toplayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği “Pet Kuaför” hizmetiyle de bir ilke imza attı. Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen kedi ve köpeklerin her türlü estetik bakımı Türkiye’nin ilk Barınak Pet Kuaförü’nde yapılıyor.

Türkiye’nin barınaktaki sokak hayvanlarına yönelik ilk Pet Kuaför’ü Mersin’de hizmet veriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 247 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi unvanına sahip olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanlara sunduğu imkanların yanı sıra Pet Kuaförü hizmetiyle de takdir toplamaya devam ediyor.

Cerrahi operasyonlardan medikal desteklere, fizik tedaviden çeşitli rehabilitasyon imkanlarına kadar her detayın düşünüldüğü Bakımevi’nde, aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme gibi hizmetlerin yanı sıra  “Pet Kuaförü” de veriliyor. Sokakta yaşayan, bakıma muhtaç ve yaralı kedi ve köpekleri eski sağlığına kavuşturmak için imkânların seferber edildiği Bakımevi’nde “Pet Kuaför” hizmeti ile sahipsiz dostların periyodik hijyenik ve estetik bakımları yapılıyor.

Alf ve Mark’ın bakım günü

Her türlü bakım hizmetinin bulunduğu Pet Kuaför, son olarak geçirdiği trafik kazası sonucu ön iki ayağı kırılmış bir halde ölüme terkedilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Hayvan Bakımevi’nde misafir edilen 4 yaşındaki Alf’i ve yine Bakımevi misafirlerinden Mark’ı ağırladı. Öncelikle kirlenmiş ve uzamış olan tüyleri tıraş edilerek bakımına başlanan Alf ve Mark’ın banyoları yaptırıldı. Kurutma işleminin ardından uzamış olan tırnakları kesilip, bakımları yapılan Alf ve Mark’ın son halleri yüzlerde gülümseme yarattı.

Yılda iki defa periyodik olarak hijyenik bakımları yapılıyor

Pet Kuaför hizmeti ile şu anda barınakta yaşayan 467 kedi ve 655 köpek, yılda 2 defa mevsimsel bakımın yanı sıra ihtiyaç dâhilinde de kuaför hizmeti alıyor. Tıraştan banyoya, tırnak kesimlerinden tüy taramaya kadar pek çok hizmetin sunulduğu Pet Kuaför’de, ayrıca özel ayak bakımı ile de kedi ve köpeklerin hijyenik bakımları gerçekleştiriliyor.

1 veteriner hekim, 1 tekniker ve 1 yardımcı personelin görev yaptığı Pet Kuaför’de, periyodik olarak yılda 2 defa tüm hayvanların kuaför bakımları yaklaşık bir hafta süren yoğun bir tempo ile tamamlanıyor.

Bakımlı kedi ve köpekler daha çabuk sahiplendiriliyor

Sayısız kedi ve köpeğe kucak açarak hayata tutunmalarına olanak sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sunduğu kuaförlük hizmeti ile geçici olarak misafir ettiği hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması için de etkin bir çalışma yürütüyor.

2018 yılının son 6 aylık diliminde 156 kedi ve 467 köpeği sahiplendiren Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 328 kedi ve 510 köpeğin sahiplenilmesine öncülük etti.

Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aynı zaman diliminde bakım ve tedavisi yapılan tam 1256 kedi ve 2 bin 329 köpek de tedavi ve yapılan bakımların ardından alındıkları özgür ortamlarına geri bırakıldı.

 






Paylaş :
Etiketler :  PET KUAFÖR, MERSİN ÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA