24 Nisan 2024 Çarşamba


17:28   TBMM ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... MECLİS`TE TEMSİL EDİLEN 4 PARTİNİN GENEL BAŞKANLARI DA KONUŞTU   17:13   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... SEVDA KARACA`DAN AKP`YE: "23 NİSAN KUTLAMALARINI BİR GÜNAH ÇIKARMA TÖRENİNE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ``   17:02   35 GÜNDÜR GREV YAPAN PİLENPAK AMBALAJ İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI, 23 NİSANDA BABALARINI YALNIZ BIRAKMADI   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   16:10   TBMM, 104. YILINDA ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... TÜLAY HATİMOĞULLARI: "GELİN, YAMALI 12 EYLÜL DARBE ANAYASASINI HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM VE DEMOKRATİK BİR ANAYASAYI HEP BERABER İNŞA EDELİM   16:07   TBMM GENEL KURULU 104. YILINDA ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI...SELÇUK ÖZDAĞ: "YENİ BİR ANAYASA DİYENLERE SESLENİYORUM; GELİN ÖNCE SEÇİM KANUNU, SİYASİ PARTİLER KANUNU VE TBMM TÜZÜĞÜNÜ ORTAK AKILLA DEĞİŞTİRELİM"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:40   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI...KURTULMUŞ: "YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PARTİLERLE YAPACAĞIMIZ TEMASLARLA BAŞLATIYORUZ"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:25   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU: “MİLLET 31 MART`TA YENİ BİR SİYASİ İKLİM YARATMIŞTIR. BU İKLİME AYAK UYDURMAYANLAR BAŞARISIZLIĞA SÜRÜKLENECEKTİR”   15:15   ORDU`DA, 23 NİSAN TÖRENİNDE TEPKİLER ÜZERİNE ALANA SONRADAN ATATÜRK`ÜN POSTERİ ASILDI... CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN YERLİKAYA`YA: "BELEDİYEYE SORUŞTURMA VE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRMESİ YAPACAK MISINIZ"   15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   15:10   LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ   14:22   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN`DA TBMM`DEKİ KOLTUĞUNU MÜZİK ÖĞRENCİSİ DORA MİMAROĞLU`NA DEVRETTİ  
 
     
   

Mersin’de “Et Borsası” Tartışıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Yakaköy Kesimhanesi ve Canlı Hayvan Ticaret Merkezinin İşletilmesi, İyileştirilmesi ve Sorunlarının Çözüme Kavuşturulması” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması konusu görüşülürken, oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi. Ayrıca, kesimhanelerin daha verimli çalıştırılması üzerinde duruldu.

 

Tarih : 14 Temmuz 2019 Pazar 19:01   Okunma : 489

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi ve Yakaköy Kesimhanesi’nin daha verimli bir şekilde çalışır duruma getirilmesine yönelik bir toplantı düzenlendi. Halkın sağlıklı beslenmesi, gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması ve kesimhanelerin daha verimli çalıştırılmasının görüşüldüğü toplantıda, oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.

Geniş katılımla yapıldı

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy başkanlık etti. Toplantıya, Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürü,  Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Mersin ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanları, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Mersin Ticaret Borsası temsilcileri, et satış yeri sahipleri ile Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı, hayvan pazarı ve mezbaha yöneticileri de katıldı.

Büyükşehir yol haritasında halk sağlığına önem veriyor

Toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaşımı için Büyükşehir Belediyesi ile konunun muhataplarının bir araya gelerek, bir yol haritası çıkarılması ve hayata geçirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, mezbahaların kurulumu için ciddi yatırım yapıldığı, özellikle de Yakaköy Kesimhanesi’nin çok modern bir tesis olduğu vurgulanan toplantıda, mezbaha dışı yapılan hayvan kesimleri nedeniyle kesimhanenin kapasitesinin çok altında faaliyet gösterdiği dile getirildi. Bu nedenle toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin önemsendiği ve işbirliği içinde bu tesislerin daha verimli çalıştırılmak istendiği vurgulandı.

“Et Borsası” kurulabileceği gündeme geldi  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy, tüm katılımcıların sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantı sonunda yaptığı açıklamada, kentteki kaçak kesimin önlenmesi gerektiğini ve bunun için Valilik düzeyinde girişimde bulunarak, ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Vatandaşlara mezbahalarda kesilen sağlıklı ve kaliteli etlerin ulaştırılacağı, kasaplık hayvan temininde sıkıntı yaşayan, az sayıda hayvan kestiği için mezbahaya hayvan getirmekte zorlanan kasaplar için de oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  CANLI, HAYVAN, TİCARET, MERKEZİ, YAKAKÖY, KESİMHANESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA