29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinden Öğrencilere ’Tercih’ Desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezinin üniversiteye adaylarına yönelik tercih danışmanlığı desteği başladı. Belediyenin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, 13 Ağustos’a kadar Kongre ve Sergi Sarayı’nda öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek.

 

Tarih : 3 Ağustos 2021 Salı 22:08   Okunma : 558

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı MERCİ Öğrenci DanışmanlıkMerkezi’nin üniversite tercihi yapacak öğrenciler için ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ başladı. Ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinden MERCİ’ye kayıtlı öğrencilerin dışında kentteki tüm öğrenciler yararlanabiliyor.Alanında uzman rehber öğretmenlerle tercihlerini yapan öğrenciler, tercih sürecini daha rahat geçirme fırsatı buluyor.

Tercih danışmanlığı ilçelerde de sürüyor

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, öğrencilere üniversite tercih dönemlerinde de destek oluyor.Uzman rehberlik öğretmenlerinin 13 Ağustos’a kadar öğrencilere sunacağı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ desteğiyle gençlerin geleceğe daha iyi bir şekilde adım atmalarının sağlanması amaçlanıyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen destekten tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Büyükşehir’in 9 ilçede yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde de danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu süreçte de yalnız olmayan öğrenciler,Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları bu hizmetlemeslek hayatlarına adım adım ilerliyor.

Yeni dönem kurs kayıtlarına son gün 6 Ağustos

Yeni eğitim-öğretim dönemine alanında uzman öğretmenlerin oluşturduğu kadrolarla hazırlanan Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin yeni dönem kayıtları da sürüyor. Sınava hazırlanmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemleri 6 Ağustos’a kadar devam edecek.

“Mersin’deki tüm öğrencilere tercih konusunda destek vermeyi amaçladık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MERCİ Danışmanlık Merkezi’nde görevli rehber öğretmen Canan Serin,tercih danışmanlığı günlerinde yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşarak, şunları söyledi:

“MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi olarak organize ettiğimiz tercih günleri hizmetimiz Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlamıştır. Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezi’nde görev alan alanında uzman rehber öğretmenlerimizle bu hizmetimiz 13 Ağustos’a kadar devam edecektir. Ayrıca ilçelerimizde yaşayan öğrencilerimizin bu hizmetten faydalanabilmesi için ilçelerimizdede kurs merkezlerimizde tercih danışmanlığı hizmeti aynı zaman diliminde başladı. Biz sadece kendi öğrencilerimize değil, Mersin’deki tüm öğrencilere tercih konusunda destek vermeyi amaçladık. Bu hizmetimiz geçen yıllarda olduğu gibi bu dönemde de 9 ilçemizde devam edecek. Ayrıca üniversitelerimiz tarafından stant kuruldu. Buradan üniversite hakkında bilgi alabilecekler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerine 6 Ağustos’a kadar başvurularını tamamlayabilirler.”

“Hiçbir zaman yalnız hissettirmedikleri için onlara çok müteşekkirim”

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanan ve öğretmenlerinin her zaman desteğini hissettiğini söyleyenSenem Arı, “Ben beklentimin çok aşağısında puan çektim aslında ama yine de istediğim bölüm geliyor. Ondan dolayı hayal kırıklığına çok fazla uğramadım sadece farklı bir şehir, farklı bir üniversite. Hocalarımız araştıracak hangi üniversite gelecek diye ve ona göre bir karar vereceğiz. Çok sınırda bir puanım var ve sıralamalarda oynama olur mu olmaz mı onu ön görüp, o şekilde bana yardımcı olacaklar. Bende onlara güveniyorum bu konuda. Yanımda oldukları için minnettarım. Hiçbir zaman yalnız hissettirmedikleri için onlara çok müteşekkirim. Sadece ders konusunda değil, psikolojik olarak da bana çok yardımcı oldular” dedi.

Başkan Vahap Seçer ile geçen seneki tercih günlerinde bir araya geldiklerini ifade eden Arı, “Ben mezuna kalma konusunda çok kararsızdım ilk etapta. Tercih döneminde Başkanım Vahap Seçer’le görüşmüştük.‘İstemediğin bir bölüme gitmektense bir sene sana kayıp gibi gelmesin’ demişti. Bende ona istinaden bir sene daha çalışmayı göze alarak mezuna bırakmıştım. Pişman değilim çünkü şu an istediğim bölüm geliyor. Yani istemediğim bir üniversite olsa da istediğim bölüm çok daha önemli. Çünkü gelecekte yapacağım mesleği tayin eden bir seçim olacak ve bu yüzden önemli kararlarda yanımızda olduğunuz için size çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİNDEN, ÖĞRENCİLERE, TERCİH, DESTEĞİ, MERCİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA